ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο Υπουργός Υγείας, εντός της ημέρας, πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο»

740

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 21 Αυγούστου, κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας (Αρ.Πρ.:806), αναδεικνύοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ που έχει οδηγήσει στο να μην καλύπτονται περιστατικά, αφού δεν υπάρχει νυχτερινή βάρδια, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Έκτοτε, είχαμε δύο περιστατικά στα οποία άνθρωποι έμειναν αβοήθητοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Το, πλέον, πρόσφατο περιστατικό έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν αλλοδαπή τουρίστρια υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, αφού δεν υπήρχε πάλι ασθενοφόρο.

Είναι σαφές ότι στην Κάλυμνο απαγορεύεται να νοσήσει ή να τραυματιστεί κανείς νυχτερινές ώρες, αφού δεν υπάρχει βάρδια στο ΕΚΑΒ.

Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να δώσει, άμεσα, λύση στο πρόβλημα, ενισχύοντας το προσωπικό του ΕΚΑΒ στο νησί.

Η Κάλυμνος είναι ένα νησί, το μέγεθος του οποίου, αλλά και ο αριθμός των επισκεπτών την τουριστική περίοδο, επιβάλλουν 24ωρη κάλυψη των αναγκών από το ΕΚΑΒ».

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός