Οι εμπειρίες του 17χρονου Καλύμνιου μαθητή Ν. Καραφύλλη στις εγκαταστάσεις του CERN του μεγαλύτερου Κέντρου σωματιδιακής φυσικής.(video)

2300

Στο CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, βρέθηκε για 11 ημέρες ένα μαθητής από την Κάλυμνο.

Πρόκειται για τον μαθητή της Γ΄Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου Νικόλαο Καραφύλλη, που οι ανησυχίες τους, οι αναζητήσεις τους, οι πλούσιες γνώσεις του, η μεγάλη του όρεξη για μάθηση, τον οδήγησαν στην υποβολή σχετικής αίτησης προς το CERN. H πορεία της υπήρξε επιτυχής ,αφού από τις 1.000 που συνολικά υποβλήθηκαν, ήταν μεταξύ των 30 απ’ όλο τον κόσμο που επιλέχθηκαν.

Έτσι ο Νικόλας είχε την ευκαιρία για 11 ημέρες 24/7- 4/8 το φετινό καλοκαίρι, να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του  CERN έξω από τη Γενεύη, κοντά στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και να παρακολουθήσει σεμινάρια και να συμμετέχει σε πειράματα

Να σημειώσουμε ότι το CERN απασχολεί σήμερα περίπου 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες), περίπου το μισό της κοινότητας της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, δουλεύουν σε πειράματα που οργανώνονται από το CERN

Για το πώς ο Νικόλας πήγε στο CERN και για τις εμπειρίες του στις 11 ημέρες παραμονής του εκεί, μιλά στο φακό του kalymnos-news.gr .

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Νικόλας Καραφύλλης  στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr.

21-9-2018 Οι εμπειρίες του 17χρονου μαθητή Ν. Καραφύλλη στις εγκαταστάσεις του CERN στην Ελβετία

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός