Στη Λέρο ο 9ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta» με σταθμούς Αγαθονήσι και Σάμο

450

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου και το Ίδρυμα «Göran  Schildt»  τον 9ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας με τίτλο: «Göran  Schildt Regatta».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 25 σκάφη ενώ οι ιστιοπλόοι ξεπερνούν τα 140 άτομα.

Η προβολή των νησιών μέσα από αυτή την διοργάνωση, τόσο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι τεράστια.

Ο 9ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «Göran  Schildt Regatta», διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα και ιστορικού τέχνης. Ο Göran  Schildt λάτρευε την Ελλάδα και την ιστιοπλοΐα και έζησε πολλά χρόνια στη Λέρο. Τα δεκάδες βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Η εκκίνηση γίνεται πάντα από το όμορφο νησί της Λέρου με σταθμούς το Αγαθονήσι, την Σάμο και επιστροφή στην Λέρο για την τελετή λήξης και τις απονομές των επάθλων. Τα ιστιοφόρα, που αγωνίζονται στη «Göran  Schildt Regatta», θα διανύσουν, συνολική, απόσταση 60 ναυτικών μιλίων.

Στο Ναυτικό Όμιλο Λέρου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με φωτογραφίες του Göran  Schildt από την δεκαετία του ’50 και ’60 που επισκεπτόταν την Ελλάδα. Σημειώνεται, πως η διοργάνωση γιόρτασε πέρσι, τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Την διοργάνωση στηρίζουν η «Μαρίνα Σάμου» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός