Στη Νάξο τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες και κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες με επίσημη χορηγό ενέργειας την Καλυμνιακών συμφερόντων ΝΗΣΟΓΚΑΖ.

1107

Νέο ρεκόρ Γκίνες σερβιρίσματος τηγανιτής πατάτας σε μία μερίδα πέτυχαν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Σε λιγότερο από οκτώ ώρες τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες, για να τα προσφέρουν όχι ασφαλώς σε κάποιον αρκετά πεινασμένο πελάτη, αλλά σε ολόκληρο το νησί, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, καθώς διοργανώθηκε για ένατη χρονιά

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου 2018 , τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, οι οικογένειές τους και δεκάδες εθελοντές, καθάρισαν συνολικά 1800 κιλά πατάτες. Το καθαρό βάρος της πατάτας που προέκυψε μετά το καθάρισμα και το τηγάνισμα, ανήλθε σε 625 κιλά.

Το μεσημέρι ξεκίνησε το τηγάνισμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, ενώ χρειάστηκαν 800 κιλά ντόπιο ελαιόλαδο και 24 καζάνια. Εκατοντάδες κιλά πατάτες αφού τηγανίζονταν, στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε ένα μεγάλο σκεύος βάρους 235 κιλών.

Όταν η ηλεκτρονική ζυγαριά έγραψε 860,0 κιλά, το νέο ρεκόρ Γκίνες ήταν γεγονός, αφού σήμαινε ότι είχαν τηγανιστεί 625 κιλά πατάτες, αρκετά περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί επίσης στη Νάξο πέρυσι με 554 κιλά. Πάντως για την επίσημη καταγραφή του ρεκόρ απομένει η πιστοποίηση του Γκίνες. Για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης παρακολουθούσαν τη διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου.

Βέβαια το ενδιαφέρον σε αυτή την επιτυχία εστιάζεται για την Κάλυμνο στο ότι επίσημη χορηγός ενέργειας ήταν η Καλυμνιακών συμφερόντων Εταιρεία υγραερίου ΝΗΣΟΓΚΑΖ.

Η εταιρεία ΝΗΣΟΓΚΑΖ Α.Ε. της οικογενείας Μιχαήλ Α. Ψαρομπά  δραστηριοποιείται στον χώρο των υγραερίων και είναι αμιγώς Ελληνική.
Με έδρα το ακριτικό νησί της Καλύμνου στηρίζει ενεργειακά επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην νησιωτική περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο. Η προστασία του περιβάλλοντος, ο σεβασμός στον άνθρωπο και την ασφάλεια και η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών αποτελούν μερικές από της βασικές αρχές που την διέπουν.

Στο 9ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου το περασμένο  Σάββατο η  ΝΗΣΟΓΚΑΖ ήταν η επίσημη χορηγός ενέργειας παρέχοντας το απαραίτητο υγραέριο για το τηγάνισμα στις ειδικές συσκευές της νοστιμότατης Ναξιώτικης πατάτας.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός