Ένας ακόμη αδόκητος θάνατος-Του Παναγιώτη Γιαμαίου

3290

Άλλη μια στιλπνή ψηφίδα αποκολλήθηκε βίαια από το τοπικό ιατρικό ψηφιδωτό. Η Κάλυμνος, για άλλη μια φορά, δέχτηκε σκληρή γροθιά στο στομάχι, ξημερώματα της Δευτέρας 29ης  Οκτωβρίου, που τη βύθισε και πάλι στο πένθος. Έχασε έναν νέο γιατρό, υπόδειγμα επιστήμονα, με ήθος, ευγένεια και καλοσύνη, έναν καλό οικογενειάρχη και ξεχωριστό συμπολίτη. Τον Γιάννη Δημητρίου Παπανικόλα.

Το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα, απρόβλεπτα, απρόσμενα. Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του στην καλυμνιακή κοινωνία, προκαλώντας ισχυρό σοκ σε μια κοινωνία, τσακισμένη κυριολεκτικά από προγενέστερα συχνά, παρόμοια χτυπήματα.

Σύμπασα η καλυμνιακή κοινωνία συνέρρευσε στον καθεδρικό ιερό ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας, για να ασπαστεί για τελευταία φορά και να κατευοδώσει κι αυτό  το παλικάρι, καμάρι των γονιών του, αγαπητό συμπατριώτη και εξαιρετικό μέλος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Μητροπολίτης μας απ’ την Ωραία Πύλη αποχαιρέτησε με λόγια μεστά, χριστιανικά, παρηγορητικά τον αδικοχαμένο γιατρό. Κι αυτά ήταν πραγματικό βάλσαμο στις ψυχές των αγαπημένων του προσώπων,  που απάλυναν τη δύσκολη εκείνη ώρα τον ανείπωτο πόνο τους.

Κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Γεράσιμος Αποστολάτος, στον σύντομο αποχαιρετιστήριο λόγο του έπλεξε το εγκώμιο του … βιαστικού συναδέλφου του και συμπατριώτη μας.

Όλοι θα θυμόμαστε για πάντα την πραότητά του, τη μειλιχιότητά του, την εντιμότητά του, την πίστη του σε βασικές πατροπαράδοτες αρχές και αξίες, την ακέραια  προσωπικότητά του.

Ο πόνος για τους οικείους του, τη σύζυγό του Ειρήνη, τα παιδιά του Νεραντζιά και Δημήτρη όπως και για τους συντετριμμένους γονείς του, πραγματικά, βαθύς και αβάσταχτος. Tους κατανοούμε, τους συμπονούμε και  συμμεριζόμαστε την οδύνη τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του νησιού μας που τον δέχτηκε στην αγκαλιά του, το σούρουπο της Τρίτης.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός