Ι.Γαλουζής: Στις 6 Νοεμβρίου 2018 τα εγκαίνια της ΑΕΝ Καλύμνου – Σύσταση επιτροπής για τη μεταφορά του Αεροδρομίου.(video)

1925

Στην κάμερα του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018  ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής για δύο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

Για την λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου και για τη σύσταση από την ΥΠΑ  Επιτροπής επιλογής νέας θέσης αεροδρομίου στην Κάλυμνο.

ΓΙΑ ΑΕΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα της λειτουργίας της ΑΕΝ Καλύμνου είπε μεταξύ άλλων:

Τρέχουμε πυρετωδώς ,τα συνεργεία εργάζονται, οι εργασίες προχωρούν και θα τελειώσουν εμπρόθεσμα ,χθες  βγήκε στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσεως του Αναπληρωτή Διευθυντή ,που υπογράφει ο Υπουργός και η διάρκεια για υποβολή αιτήσεων καθορίζεται από 17-23 Οκτωβρίου 2018.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση που είχα  το Υπουργείο προς κέρδος χρόνου θα ορίσει  προσωρινά το Διευθυντή της ΑΕΝ Οινουσσών  προκειμένου μαζί με το Διοικητής της ΑΕΝ που έχει οριστεί ,να υπογράψουν την προκήρυξη για πρόσληψη ωρομισθίων καθηγητών.

Όπως διευκρίνισε η ΑΕΝ  Καλύμνου την φετινή περίοδο θα λειτουργήσει με ωρομίσθιους Καθηγητές . Οι ειδικότητες αφορούν σε δύο Πλοιάρχους ΕΝ ,από ένα καθηγητή Μαθηματικών ,Φυσικής ,Πληροφορικής ,Αγγλικών και ένα δικηγόρο.

Επίσης θα υπάρξουν μεταγραφές σπουδαστών από άλλες Σχολές και όπως έχει πει ο υπουργός όλες οι αιτήσεις για μεταγραφές θα γίνουν δεκτές.

Τέλος ανέφερε ότι χρονικά, η ημέρα  εγκαινίων θα είναι στις 6 Νοεμβρίου 2018, εκτός αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

Για τη σύσταση από την ΥΠΑ  Επιτροπής επιλογής νέας θέσης αεροδρομίου στην Κάλυμνο, ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Μετά τα δημοσιεύματα και την απάντηση του Διοικητή της ΥΠΑ στο βουλευτή Μάνο Κόνσολα , είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτηση μαζί του και μου είπε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής, προκειμένου να έλθει και να δει τους χώρους. Προχώρησε στη σύσταση της επιτροπής ,η συζήτηση που είχαμε απέδωσε καρπούς.

Αναφορικά με το χώρο είπε, ότι όταν κατατέθηκε  το αίτημα για μεταφορά του αεροδρομίου είχαμε προτείνει  στην Παλιόνησο- Συκάτη .Βέβαια αρμόδια είναι η Επιτροπή .

Αναφορικά με το υψηλό κόστος των 62,5 εκατομμυρίων για την κατασκευή νέου αεροδρομίου ο Ι.Γαλουζής είπε, ότι το ποσό αυτό είναι ο προϋπολογισμός και σίγουρα με τις εκπτώσεις που δίνονται στις δημοπρασίες της τάξεως του 48% περίπου ,το κόστος θα κατέβει στα 30 εκατομμύρια.

Σε σχέση με τη δέσμευση  που απορρέει από την σύμβαση παραχώρησης των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων ,σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η κατασκευή νέου αεροδρομίου σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Κω, ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό ξεπερνιέται, δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την μεταφορά ενός αεροδρομίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πάμε να κάνουμε ένα δεύτερο αεροδρόμιο.

Έχουμε σε λειτουργία ένα αεροδρόμιο. Άρα το να μεταφέρω το αεροδρόμιο από ένα Α σημείο σε ένα Β σημείο αυτό δεν σημαίνει ότι κατασκευάζω ένα νέο αεροδρόμιο και πάω στις απαγορευτικές διατάξεις των 100 χιλιομέτρων. Κάποιοι έβαλαν το θέμα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Εμείς πάμε για μεταφορά, έχουμε άδεια λειτουργίας για αεροδρόμιο και μεταφερόμαστε από το Α σημείο στο Β σημείο.

Δείτε τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

17-10-2018 Ι.Γαλουζής: ΑΕΝ τα εγκαίνια στις 6 Νοεμβρίου–Mεταφορά του Αεροδρομίου

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός