Στη Δημοτική Αρχή ρίχνει τις ευθύνες για το θέμα των Θερμοπηγών ο Γιώργος Μαύρος (video)

866

Στο kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης «η Κάλυμνος Αλλάζει» Γιώργος Μαύρος, για το θέμα των Ιαματικών Πηγών Καλύμνου και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε μέσω τη εφημερίδας μας ο Γιάννης Χαλίκος για την τροπή που πήρε λόγω της αρνητικής στάσης σύσσωμης της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την πρόταση της δημοτικής Αρχής.

 Ο Γιώργος Μαύρος επέρριψε τις  ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και ανέφερε:

Την προηγούμενη εβδομάδα ήλθε στο ΔΣ ένα θέμα που είχε γενικά και αόριστα τη δημοπράτηση του ακινήτου στα Θέρμα. Αυτό εν πρώτοις θα μπορούσε να πεί κάποιος με πολύ  απλή λογική ότι ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει και νωρίτερα.

Διότι δεν ήλθε με κάποιο σχεδιασμό συγκεκριμένο όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου και τι θα κάνουμε σχετικά με τις νομιμοποιήσεις του κτιρίου, σχετικά με την αξιοποίηση των 48 στρεμμάτων, γιατί δεν μιλάμε μόνο για το κτίριο των Θερμοπηγών ,μιλάμε για την έκταση συνολικά.

Να μας πει τι θα γίνει με την προβλήτα κι αν υπάρχει δυνατότητα πρόσδεσης σκαφών στην περιοχή, τι πρόβλημα υπάρχει με τον αιγιαλό ,πως θα γίνει η σύνδεση με το ζεστό νερό και πως θα γίνουν τα δωμάτια.

Δεν ήλθε καμία πρόταση. Και η πρόταση που ήλθε ότι γενικώς θέλουμε να βγάλουμε σε δημοπρασία ένα ακίνητο όπως είναι και κατόπιν αυτού θα συνέλθει μία επιτροπή που απαρτίζεται από 2,3,4 δημοτικούς συμβούλους συν το Δήμαρχο ,όλοι της πλειοψηφίας σχεδόν, οι οποίο θα αποφασίσουν την μελλοντική αξιοποίηση των Θερμοπηγών.

Δηλαδή δυο τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα καταρτίσουν τους όρους δημοπρασίας για ένα ακίνητο το οποίο αποτελεί μία σοβαρή σημαντική επένδυση για το νησί. Χωρίς να λάβουν υπ’οψιν αυτά που είπαμε πριν. Αλλά θα κάτσουν αυτοί έχοντες μία θετική απόφαση του ΔΣ που είναι εντελώς τυπική και θα καταρτίσουν τους όρους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ομόφωνη απόφαση ΔΣ που ζητά την πρόσληψη ενός ειδικού Τεχνικού συμβούλου ο οποίος θα κάνει μία μελέτη αποκατάστασης και λειτουργίας και γενικότερα ανάπτυξης του συνόλου της περιοχής η οποία αυτή θα αποτελεί τη βάση για τους όρους,την οποία θα δει οποιοσδήποτε επενδυτής για να καλύψει την πρόταση μας.

Αυτό το πράγμα δεν έγινε .Και ξέρετε γιατί; Είπαν στο ΔΣ ότι το κόστος του Τεχνικού συμβούλου είναι 50-60 χιλιάδες ευρώ .

Δηλαδή αλλού και αλλού ξοδεύουμε ένα σωρό αρλούμπες και τα 50 χιλιάρικα μας μαράνανε που θα τα πάρει ένας άνθρωπος μια Εταιρεία η οποία θα κληθεί να κάνει μία μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης του κτιρίου .Και είναι καλλίτερα να συνέλθουν 3-4 δημοτικοί σύμβουλοι ,που μπορούν να είναι καθόλα άξιοι ως άνθρωποι αλλά δεν είναι ειδικοί

Οπότε ήλθε στο ΔΣ μία πρόταση που όπως πρόχειρα ήλθε, μπορούσε να έλθει εδώ και 3 χρόνια. Και δεν ήλθε. Αλλά όμως έχουμε ένα σημαντικό πράγμα . Έχουμε εκλογές σε 7 μήνες . Άρα στους 7 μήνες  η Δημοτική Αρχή που έχει τάξει τα πάντα τις προηγούμενες εκλογές και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα ,να βγει στο μπαλκόνι ο κ. Γαλουζής και η παρέα του και να πεί ,ξέρετε κάτι , εμείς είμαστε η πρώτη Δημοτική Αρχή που βγάζει σε δημοπρασία τα Θέρμα. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ο κ. Ρούσσος και ο κ. Διακομιχάλης και ο κ. Γαλουζής νωρίτερα απ’ ότι το κάνει τώρα.

Αλλά επειδή δεν έχουν κάνει τίποτα και επειδή υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ που λένε ότι συναινούσε προς μία  συγκεκριμένη σοβαρή κατεύθυνση και αυτοί ως Δημοτική Αρχή δεν την κρατήσανε, συν τοις άλλοις πρόκειται για μία Δημοτική αρχή που θέλει  τα κάνει όλα για πάρτη της , αφήνει τις αντιπολιτεύσεις απ’ έξω  προκειμένου να φανεί ότι εκείνη παράγει έργο

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Γ.Μαύρος είπε:

Είναι 3-4 ,γιατί τόσοι έχουν μείνει στη Δημοτική αρχή και έχουν το θράσος να διαδίδουν λανθασμένες πληροφορίες προκειμένου ο κόσμος να τους πιστέψει ότι αυτοί κάνουν το καλό και εμείς είμαστε οι κακοί.

Πείτε μου έναν άνθρωπο στην Κάλυμνο που δεν θέλει την αξιοποίηση των  Θερνοπηγών. Ούτε ένας. Πείτε μου ένα άνθρωπο που θέλει να δημιουργήσει άσχημη ψυχολογία σε οποιονδήποτε επενδυτή. Και όχι του συγκεκριμένου (εννοώντας το Γ.Χαλίκο) γιατί είναι λάθος που αναφέρομαι το συγκεκριμένο ,γιατί εκ του νόμου θα κληθούν πολλοί και δεν ξέρει κανένας ποιος θα το πάρει. Και ο ίδιος ο δήμαρχος στο ΔΣ δήλωσε ότι δεν είναι μόνο ένας υπάρχουν πολλοί. Λόγια του Δημάρχου. Οπότε ο κ. Γαλουζής ενδεχομένως να μιλάει και με άλλους. Αλλά όμως τον συμφέρει να αναφέρεται στον κύριο Χαλίκο διότι τον θεωρεί εύκολο. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της Δημοτικής Αρχής προς τον κ. Χαλίκο τα προηγούμενα χρόνια και σας τα λέει ένας άνθρωπος που είναι και πολύ καλός φίλος και γείτονας και συνεργάτης με τον κ. Χαλίκο αν θέλετε να το πούμε και ξεκάθαρα.

Και να  σας πω που φαίνεται η προχειρότητα που τον αντιμετωπίζουν; Θέλετε με την υπόθεση του Θεάτρου όπου διέθεσε 500.000 ευρώ ,ο άνθρωπος έκανε τη μελέτη και μετά θα καθόντουσαν οι κύριοι αυτοί να ψάξουν να βρούν ένα πρόγραμμα το οποίο θα συμπληρώσει το ποσό του Χαλίκου, ενώ θα έπρεπε να είναι ανάποδα. Τον κ. Χαλίκο τον εκθέτουν.

Κλείνοντας  ο Γ.Μαύρος είπε. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι προς τρεις κατευθύνσεις.

Πρώτον προς τη Δημοτική Αρχή. Αν νομίζει ότι με τέτοιες εύκολες λύσεις και προχειροδουλειές θα πάει στις εκλογές είναι γελασμένη. Θα βρεθεί ανάσκελα και δεν θα το πάρει χαμπάρι. Όχι μόνο γι’αυτό το θέμα .

Δεύτερο προς αυτούς τους 5-6 που είναι γύρω από τον κ. Χαλίκο και δημιουργούν ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί. Να προσέχουν γιατί ο κ. Χαλίκος είναι ένας.Θα ξαναπεράσει Γιάννης Χαλίκος μετά από 100 χρόνια. Πριν από τον Χαλίκο ήταν ο Βουβάλης. Να προσέχουν γιατί ο κ. Χαλίκος θέλει να δώσει και αυτά πρέπει να τα πάρουμε με σοβαρότητα, με σχεδιασμό και να τον καλύπτουμε σε αυτές τις επενδύσεις που θέλει να κάνει

Και το τρίτον είναι προς τον κόσμο της Καλύμνου ,να μην είναι τόσο αφελής και να πιστεύει κάποια ρεπορτάζ  λάθος γιατί είχαμε λάθος πληροφορίες ή κάποιες μουρμούρες ή φήμες που θέλουν να βγάλουν κάποιοι κύκλοι ότι  οι αντιπολιτεύσεις θέλουν να πάνε ενάντια στο μέλλον  του τόπου. Αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου.Εμείς αυτή τη στιγμή κατοχυρώνουμε τον όποιο επενδυτή που θα ρθει και θα βάλει τα λεφτά του και να πιάσουν τόπο και να πάρουν αξία και να μην βρεθεί ανάσκελα όπως έχει γίνει άλλες φορές .

Επίσης η απόφαση του ΔΣ η οποία επίσης καλύπτεται σκοπίμως, ήταν πάρτε το πίσω φτιάξτε το σε 10,15 ημέρες ένα μήνα πιο οργανωμένα, φέρτε πίσω και το ψηφίζουμε.

Αυτή ήταν η απόφαση του ΔΣ που ήταν και ομόφωνη .Όλα αυτά τα αποκρύπτουν οι κύριοι γιατί  θέλουν να πάνε και να πιπιλάνε τα αυτιά του Γιάννη και να του λένε ότι αυτοί θέλουν γιατί έχουν την ψευδαίσθηση ότι στις επόμενες εκλογές ο Γιάννης θα είναι απέναντι σε κάθε αντιπολίτευση και θα είναι υπέρ της Δημοτικής  αρχής.

Ο Γιάννης είναι πολύ πιο έξυπνος από ότι φαντάζονται και βλέπει την κατάσταση ποια είναι.

Οπότε ο κόσμος να ηρεμήσει και να ξέρει ότι όλες οι αντιπολιτεύσεις ,όχι μόνο εμείς,  δουλεύουμε για το συμφέρον του τόπου. Και η δημοτική αρχή είναι αυτή που κάνει λανθασμένους χειρισμούς όχι μόνο σε αυτό και σε πολλά άλλα και ο Γιάννης Χαλίκος  θα βοηθήσει και θα ξαναβοηθήσει για το συγκεκριμένο θέμα, όποτε κρίνει ότι οι συνθήκες είναι καλές . Γιατί οι συνθήκες είναι  πρόχειρες.

Δείτε τα όσα είπε ο Γιώργος Μαύρος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός