Τη σύσταση επιτροπής επιλογής νέας θέσης μεταφοράς του Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου αποφάσισε ο Διοικητής της ΥΠΑ.

2914

Με απόφαση του που φέρει ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2018 ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος συστήνει Επιτροπή επιλογής νέας θέσης μεταφοράς του Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της ΥΠΑ:

Αποφασίζουμε τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τους κάτωθι υπαλλήλους:

Ø Λαδάς Κωνσταντίνος, ΠΕ6, με Α’ β, Π/ΔΤΥ/Δ7/Β ως συντονιστή

Ø Κουρτέσας Γεώργιος, ΤΕ5 με α’ β. ΔΤΥ/Δ7/Δ

Ø Πουλημένου Ελένη ΤΕ5 με α’ β. ΔΤΥ/Δ7/Β

Ø Χρυσικοπούλου Κωνσταντίνα, ΠΕ7, με α΄ β, Δ7/Α

Ø Λαλιώτης Αθανάσιος, ΠΕ1, με α’ β, Δ3/Α.

Ø Τσιρογιάννης Κωνσταντίνος ΠΕ2 με α’ β (Αεροδρόμιο Κω)

με αντικείμενο τη συνολική εξέταση τεχνικών και επιχειρησιακών θεμάτων, απαιτήσεων EASA καθώς και κριτηρίων επεκτασιμότητας που αφορούν στην επιλογή νέας θέσης για τη μεταφορά του Κρατικού Αερολιμένα Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι πριν 2,5 μήνες με επιστολή του με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2018 που είχε στείλει στο τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λιντζεράκος απαντώντας  σε ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνου Κόνσολα ανέφερε το υψηλό κόστος κατασκευής νέου αεροδρομίου που ανέρχεται στο ποσό των 62.500.000 ευρώ ,χωρίς να υπολογιστεί η οδός πρόσβασης . Επίσης έκανε αναφορά στη δέσμευση που απορρέει από την σύμβαση παραχώρησης των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων ,σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η κατασκευή νέου αεροδρομίου σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Κω.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός