25.000 επισκέπτες μετέφερε από Κω στην Κάλυμνο το τουριστικό ημερόπλοιο “BLACK PEARL” την φετινή περίοδο.(video)

2782

Μπορεί ο ημερήσιος τουρισμός να μην αφορά τα καταλύματα ή όλες τις περιοχές της Καλύμνου ,αποτελεί σίγουρα όμως μία τονωτική ένεση για την τοπική αγορά στην Πόθια αλλά και στο Βαθύ και μία πηγή  με μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης  της .

Δέκα έως και δεκαπέντε   ημερόπλοια, καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, μεταφέρουν από την γειτονική Κω, στα πλαίσια ημερήσιων εκδρομών που πραγματοποιούν,  περισσότερους από 1200 επισκέπτες επί καθημερινής βάσεως.

Αυτοί οι  επισκέπτες του νησιού μας,  αποτελούν καθημερινά μία τονωτική ένεση για την τοπική αγορά ,ιδιαίτερα δε στα καταστήματα της παραλιακής (καφετέριες, ουζερί, τουριστικά)  ,αφού ο μικρός χρόνος παραμονής τους δεν τους επιτρέπει να επισκεφτούν και άλλους χώρους του νησιού.

Ένα από τα μεγαλύτερα ημερόπλοια είναι το “BLACK PEARL” ιδιοκτησίας του Δρόσου Σαρούκου. Ένα πανέμορφο σκάφος με εντυπωσιακό σκαρί ,μεγάλο κατάστρωμα και άνετους εσωτερικούς χώρους.

Εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Κω για τρία νησιά Κάλυμνο, Πλάτη,  Ψέριμο και μεταφέρει από 150-200 επιβάτες

Στην κάμερα του kalymnos-news.gr  μίλησε ο ιδιοκτήτης και καπετάνιος του BLACK PEARL Δρόσος Σαρούκος και όπως είπε, κατά την φετινή περίοδο έφερε στην Κάλυμνο περισσότερους από 25.000 επισκέπτες .

Τα δρομολόγια του θα τα συνεχίσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου .

Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

25.000 επισκέπτες μετέφερε από Κω στην Κάλυμνο το τουριστικό ημερόπλοιο BLACK PEARL

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός