Της «Καλύμνου τα καλά» στο μεγάλο τραπέζι που στρώθηκε με παραδοσιακά φαγητά στη συνάντηση με τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου(video)

1560

 

Την Πέμπτη στις 8 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο η  δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019.

Το πρόγραμμα επιμελείται , ο αρμόδιος  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα,  Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο  Νίκο Χριστοφόρου και την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Στις 5.00 το απόγευμα, στο Εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες, την παλιά γειτονιά των μηχανικών και δυτών, επάνω στο  πεζόδρομο, η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και εκπρόσωποι της  Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου  δοκίμασαν,  γεύτηκαν  Καλύμνικα παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα και εντυπωσιάστηκαν.

Ένας πλούτος  συνταγών και γεύσεων παρουσιάστηκαν σε  μία πληθώρα πιάτων με  παραδοσιακά Καλύμνικα φαγητά

Συντελεστές αυτού του εντυπωσιακού τραπεζιού που ετοιμάστηκε με πολύ μεράκι, αγάπη, τέχνη και παλιές παραδοσιακές συνταγές, ήταν μάγειρες και μαγείρισσες εστιατορίων του νησιού, επαγγελματίες, παραγωγοί, σύλλογοι ,απλές νοικοκυρές.

Και φυσικά το καλό φαγητό συνοδεύτηκε από παραδοσιακή μουσική και χορούς από τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, δημιουργώντας  μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Να σημειώσουμε ότι το στενό των Πατηθριών, έξω από τον «Μπακαλόγατο», γέμισε από κόσμο που γεύτηκε την ποικιλία των παραδοσιακών φαγητών.

Δείτε στιγμιότυπα απ’ αυτή την πανέμορφη εκδήλωση  το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr καθώς και φωτορεπορτάζ.