Το κατάφεραν κι αυτό: «Εκτός λειτουργίας» μέσα σε 28 μήνες και τα δύο καινούργια λεωφορεία που δώρισε ο Γιάννη Χάλικος για τη δημοτική συγκοινωνία Καλύμνου.

1591

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινό γίνεται μόνο από την «Αλίκη»

«Εκτός λειτουργίας» τέθηκε και το δεύτερο από τα δύο λεωφορεία που δώρισε στο Δήμο Καλυμνίων για την εξυπηρέτηση της δημοτικής συγκοινωνίας ο  μεγάλος ευεργέτης του νησιού Γιάννη Χαλίκος.

Να θυμίσουμε ότι τα 2 καινούργια λεωφορεία δώρισε ο Γιάννης Χαλίκος πριν 2,5 χρόνια και αυτά τέθηκαν σε λειτουργία στις 3 Αυγούστου 2016, πριν 28 μήνες περίπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πριν από ένα  τρίμηνο, το ένα από τα δύο λεωφορεία υπέστη βλάβη και προωθήθηκε σε συνεργείο της Κω και μέχρι σήμερα που γράφεται το ρεπορτάζ ,βρίσκεται εκεί χωρίς να έχει επισκευαστεί.

Χθες Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, βλάβη παρουσίασε και το δεύτερο λεωφορείο. Κι αυτό προωθήθηκε σε συνεργείο της Κω προκειμένου να επισκευαστεί.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ η δημοτική συγκοινωνία εξυπηρετείται μόνο από ένα λεωφορείο που κινείται, τη γνωστή «Αλίκη» παλαιό υπηρεσιακό λεωφορείο, προερχόμενο από δωρεά, με πορτοκαλί πινακίδες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έκτακτες ανάγκες !

Να σημειώσουμε ότι εκτός λειτουργίας  βρίσκονται επίσης και τα  τρία λεωφορεία αστικού τύπου IKARUS και το ένα υπεραστικού τύπου  ISUZU, που η αγορά τους είχε γίνει επί Δημαρχίας Γ.Ρούσσου, παρότι έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα για την επισκευή τους.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός