Υπο κατάληψη και λύκεια της Δωδεκανήσου για το… Μακεδονικό

1330

Υπο κατάληψη βρίσκονται απο σήμερα το πρωί, τρία σχολικά συγκροτήματα στα Δωδεκάνησα, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για το… Σκοπιανό ζήτημα. 

Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο), το Λύκειο Έμπωνας,  το Γυμνάσιο και Λύκειο Λειψών καθώς επίσης και το Λύκειο Ιαλυσού.

Σε επιστολή τους  προς τη Ροδιακή, οι μαθητές απο το Λύκεο Λειψών επισημαίνουν τα εξής:

“Ειμαστε οι μαθητες του γυμνασιου και λυκειακες ταξεις λειψων και κάνουμε κατάληψη προ κειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την αλλαγή του ονόματος των ΠΓΔΜ και για την συμφωνία που σχετίζεται με το σκοπιανο. Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά και σε ένα μικρο νησί αλλα δεν παύει να είμαστε Έλληνες και να αγαπάμε την πατρίδα μας!!”

Αντίστοιχα, σε επιστολή τους προς τη Ροδιακή, και οι μαθητές του Λυκείου Έμπωνα αναφέρουν με τη σειρά τους:

“Εκπροσωπώντας την πλειοψηφία του γυμνασίου και των λυκειακων τάξεων του Εμπωνα, θα θέλαμε να διαδώσουμε την στήριξη μας στην Μακεδονία με αφορμή την Πανελλήνια σχολική κατάληψη, με σκοπό την συμπαράσταση μας στο Μακεδονικό ζήτημα. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι σ’αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύει η χωρά μας είμαστε όλοι ενωμένοι από κάθε περιοχής της Ελλάδας. Το σχολείο μας χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο, είμαστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ρόδου και γενικότερα της Ελλάδας όμως παρόλα αυτά αγωνιζόμαστε συμμεριζόμενοι την κατάσταση που έχει προκύψει. Διότι εάν δεν στηρίξουμε όλοι τους Έλληνες που έχουν ανάγκη, ποιος θα αγωνιστεί για εμάς όταν βρεθούμε σε μια παρόμοια κατάσταση…”

(πηγη: ΡΟΔΙΑΚΗ)

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός