Η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα εκμίσθωσης των Ιαματικών Πηγών Καλύμνου, «σαλαμοποιώντας» τον τρόπο ψήφισης των αποφάσεων.

966

Επαναφέρει η Δημοτική Αρχή το θέμα εκμίσθωσης των Ιαματικών Πηγών Καλύμνου, «σαλαμοποιώντας» τον τρόπο ψήφισης των αποφάσεων

Συγκεκριμένα το θέμα με τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης για

α) την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στα Θέρμα-Ιαματικές Πηγές

 β) τον προσδιορισμό του χρόνου εκμίσθωσης

 γ) την παραπομπή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης»

προβλέπεται στο πινάκιο τη Συνεδρίασης του ΔΣ την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018,και ώρα 21:00,.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο θέμα με τίτλο «Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στα Θέρμα-Ιαματικές Πηγές» είχε συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου 2018.

Τότε η  πρόταση της Δημοτικής Αρχής τέθηκε σε ψηφοφορία. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τους 12 παρόντες δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής αρχής να ψηφίζουν την πρόταση και τους 6 παρόντες δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων να καταψηφίζουν.

Ενώ η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τελικά δεν μπορούσε να υλοποιηθεί καθόσον απαιτείτο η απόλυτη πλειοψηφία ,δηλαδή να την ψηφίσουν 14 δημοτικοί σύμβουλοι.

Να θυμίσουμε ότι  τότε, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα, χαρακτήρισε τον τρόπο που ήλθε  πρόχειρο, ότι δεν είναι  γνωστοί οι όροι και ζήτησε το θέμα να αποσυρθεί και να έλθει ολοκληρωμένο.

Μετά από εκείνη την εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή επαναφέρει και πάλι το θέμα  «σαλαμοποιώντας» τον τρόπο ψήφισης των αποφάσεων, προφανώς για να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της απαίτησης απόλυτης πλειοψηφίας.

Οι αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν είναι τρεις:

  1. Για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στα Θέρμα-Ιαματικές Πηγές
  2. Τον προσδιορισμό του χρόνου εκμίσθωσης( Για την απόφαση αυτή απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία).
  3. Την παραπομπή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εκμίσθωση των  Ιαματικών Πηγών στα Θέρμα της Καλύμνου, αφορά το κτιριακό συγκρότημα  700,055 τ.μ μετά του περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 48.873,00 τ.μ.