«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Άννα Καρπαθίου-Κυριαζή σύζυγος του ευεργέτη και δωρητή του Καρπάθειου ΔΣ Καλύμνου Βασιλείου Καρπάθιου.

1028

 «Έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών .η Άννα Καρπαθίου-Κυριαζή.

Πρόκειται για τη σύζυγο του αείμνηστου ευεργέτη και δωροδότη του Καρπάθειου 4ου ΔΣ Καλύμνου Βασιλείου Καρπάθιου.

 Η εκλιπούσα διέμενε μόνιμα στη Γαλλία, αλλά είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη Κάλυμνο την οποία επισκεπτόταν ανελλιπώς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Η σορός της θα μεταφερθεί στην Κάλυμνο και η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό  Ναό του Αγίου Βασιλείου.

  Λίγα λόγια για το σύζυγο της Βασίλη Καρπάθιο

Ο σύζυγος της αείμνηστος Βασίλειος Καρπάθιος ήταν τεχνίτης γούνας και  δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο γούνας στη Γαλλία και υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας

Ο Βασίλης Καρπάθιος δεν ξέχασε την ιδιαιτέρα του Πατρίδα την Κάλυμνο και μόλις του δόθηκε η οικονομική δυνατότητα κάλυψε όλα τα έξοδα για την ανέγερση ενός σύγχρονου δημοτικού Σχολείου που εγκαινιάστηκε το 1979.

Προς τιμή του δωρητή δόθηκε το όνομα του ΚΑΡΠΑΘΕΙΟ ΔΣ.

 Το ΚΑΡΠΑΘΕΙΟ 4ο ΔΣ πόλεως Καλύμνου λειτούργησε  μέχρι και το 2003 όταν προέκυψαν κάποια προβλήματα στατικότητας.

Το σχολείο δυστυχώς εγκαταλείφθηκε για 10 περίπου χρόνια ενώ υπέστη και κάποιους βανδαλισμούς.

Και εάν αρχικά το σχολείο χρειαζόταν κάποια χρήματα για να επιδιορθωθεί,  μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης ,το κόστος επισκευής ήταν πολλαπλάσιο και ασύμφορο.

 Τελικά αποφασίστηκε η κατεδάφιση του κτιρίου και η ανέγερση νέου κτιρίου με την προϋπόθεση ότι και το νέο κτίριο θα συνεχίσει να φέρει το όνομα του δωρητή και να παραμείνει ως  ΚΑΡΠΑΘΕΙΟ ΔΣ .

Ήδη η ανέγερση του νέου κτιρίου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται μέχρι τα  μέσα του 2019 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός