«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ένας από τους τελευταίους παλαιούς πολεμιστές της Καλύμνου ο Παναγιώτης Κουλουριώτης.

2617

«Έφυγε» σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου2018 από τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 97 ετών ένας από τους τελευταίους εν ζωή παλαιούς πολεμιστές της Καλύμνου ο Παναγιώτης Κουλουριώτης.

Ο Παναγιώτης Κουλουριώτης κατετάγη ως ναύτης (πυροβολητής) σε ηλικία 21 ετών, το 1943, εθελοντικά  στο θρυλικό θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» που στο τέλος του 1942  είχε καταπλεύσει στο Πορτ Σάιντ Αιγύπτου και συμμετείχε σε αποστολές προστασίας λιμένων. Στο «Γεώργιος Αβέρωφ» υπηρετούσε μαζί με ένα άλλο Καλύμνιο παλιό πολεμιστή τον Αντώνη Βαζανέλλη.

 Από το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουλουριώτης πήγε στο ναρκαλιευτικό « ΚΩΣ» με το οποίο συμμετείχε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην «Επιχείρηση ΜΑΝΝΑ» το 1934-1944.

Ο Παναγιώτης Κουλουριώτης υπήρξε ένας δεινός πυροβολητής και για τις επιτυχίες του τιμήθηκε κατ’ επανάληψη από την Πολιτεία.

 Έζησε κάποια χρόνια στην Αυστραλία όπου διατηρούσε 2 κομμωτήρια.Ήταν ένα δραστήριο άτομο με πολλές ανησυχίες και ξεχωριστή αγάπη για την Πατρίδα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 2.00 το μεσημέρι στην Παναγιά Καλαμιώτισα. Η σορός του θα μεταφερθεί στην εκκλησία από τις 10.000 το πρωί. Η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο της Λιμνιώτισας
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός