Γνωρίστε το Hobart , πρωτεύουσα της Τασμανίας στην Αυστραλία!(video)

5638

Hobart ( / h oφ b ɑːr t /  είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του αυστραλιανού νησιωτικού κράτους της Τασμανίας . Με πληθυσμό περίπου 225.000 κατοίκων (πάνω από το 40% του πληθυσμού της Τασμανίας), είναι η λιγότερο κατοικημένη πρωτεύουσα της Αυστραλίας. 

Ιδρύθηκε το 1804 ως βρετανική ποινική αποικία Hobart, παλαιότερα γνωστή ως Hobart Town ή Hobarton, είναι η δεύτερη παλαιότερη πρωτεύουσα της Αυστραλίας μετά το Σύδνεϋ της Νέας Νότιας Ουαλίας . Πριν από τη βρετανική εγκατάστασή της, η περιοχή του Χόμπαρτ είχε καταληφθεί για ίσως 35.000 χρόνια από την ημι-νομαδική φυλή Mouheneener , μια υποομάδα της Nuennone ή της νοτιοανατολικής φυλής.

 Οι απόγονοι αυτών των Αβορίγινων Τασμανίων συχνά αναφέρονται ως « Palawa ».

Από την ίδρυσή της ως αποικιακού φυλάκιο, η πόλη έχει επεκταθεί από το στόμιο του Sullivans Cove σε μια γενική κατεύθυνση βορρά-νότου κατά μήκος των δύο πλευρών του ποταμού Derwent , από 22 χλμ. Από την εκβολή του ποταμού Storm Bay μέχρι το σημείο όπου το ποτάμι επιστρέφει σε φρέσκο ​​νερό στη Bridgewater . 

Η ποινική μεταφορά έληξε στη δεκαετία του 1850, μετά την οποία η πόλη γνώρισε περιόδους ανάπτυξης και παρακμής. Οι αρχές του 20ού αιώνα είδαν μια οικονομική άνθηση στο πίσω μέρος της εξόρυξης, της γεωργίας και άλλων πρωτογενών βιομηχανιών και η απώλεια των ανδρών που υπηρέτησαν στους παγκόσμιους πολέμουςαντισταθμίστηκε από μια εισροή μεταναστών. 

Παρά την άνοδο της μετανάστευσης από την Ασία και άλλα μη αγγλόφωνες περιοχές του κόσμου, ο πληθυσμός του Hobart παραμένει κατά κύριο λόγο εθνοτικά αγγλο-κελτικός και έχει το υψηλότερο ποσοστό των κατοίκων της Αυστραλίας μεταξύ των πρωτευουσών της Αυστραλίας.

Τον Ιούνιο του 2016, ο εκτιμώμενος μεγαλύτερος πληθυσμός της περιοχής ήταν 224.462. 

Η πόλη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας στις εκβολές του ποταμού Derwent , καθιστώντας το πιο νότια από τις πρωτεύουσες της Αυστραλίας. Το λιμάνι του αποτελεί το δεύτερο βαθύτερο φυσικό λιμάνι στον κόσμο.

Ο ορίζοντας του κυριαρχείται από τα 1,271 μέτρα (4,170 πόδια) kunanyi / Mount Wellington , και μεγάλο μέρος της προκυμαίας της πόλης αποτελείται από αναγεννημένη γη. 

Είναι η οικονομική και διοικητική καρδιά της Τασμανίας , που χρησιμεύει ως λιμάνι για την Αυστραλιανή και τη Γαλλική Ανταρκτική και λειτουργεί ως σημαντικός τουριστικός κόμβος, με περισσότερους από 1.192 εκατομμύρια επισκέπτες το 2011/2012. 

 Η μητροπολιτική περιοχή συχνά αναφέρεται ως Greater Hobart , για να την διαφοροποιήσει από την πόλη του Hobart, μία από τις πέντε περιοχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που καλύπτουν την πόλη. 

Πληροφορίες από wikipedia.org

Στο Hobart διαμένουν και αρκετοί Καλύμνιοι.

Ο συνεργάτης του kalymnos-news.gr Μάμας Χαραμαντάς επισκέφτηκε το Hobart και κατέγραψε με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα πανέμορφο οδοιπορικό που μπορείτε να δείτε στο πιο πάμω video
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός