Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς  βρέθηκαν στην Παλιόνησο και κατέγραψαν τη διαδικασία παρασκευής του Καλύμνικου παραδοσιακού καβουρμά.

 Η Πετρούλα Καλλιδώνη συνεχίζοντας την παράδοση παρασκεύασε καβουρμά  από χοιρινό κρέας .

Βέβαια τώρα ο καβουρμάς συντηρείται στο ψυγείο. Σε παλαιότερες εποχές – χωρίς ψύξη, το καβούρντισμα ήταν συνηθισμένη μέθοδος συντήρησης του κρέατος.

 «Καβουρμάς» σημαίνει καβουρντισμένο. Η λέξη είναι γλωσσικό δάνειο από την τουρκική kavurmak-καβουρντίζω. Το ελληνικό αντίστοιχο ρήμα είναι σιγοκαίω, σιγοψήνω, τσιγαρίζω, ψήνω ανακατεύοντας διαρκώς.

 Δείτε το ενδιαφέρον και όμορφο ρεπορτάζ που  ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με τη συνταγή της κυρά Πετρούλας.

31-12-2018 Παρασκευή του Καλύμνικου παραδοσιακού καβουρμά στην Παλιόνησο