Ο φακός του kalymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς βρέθηκαν στην Παλιόνησο και κατέγραψαν τη διαδικασία παρασκευής του Καλύμνικου παραδοσιακού καβουρμά.
Η Πετρούλα Καλλιδώνη συνεχίζοντας την παράδοση παρασκεύασε καβουρμά από χοιρινό κρέας .
Βέβαια τώρα ο καβουρμάς συντηρείται στο ψυγείο. Σε παλαιότερες εποχές – χωρίς ψύξη, το καβούρντισμα ήταν συνηθισμένη μέθοδος συντήρησης του κρέατος.
«Καβουρμάς» σημαίνει καβουρντισμένο. Η λέξη είναι γλωσσικό δάνειο από την τουρκική kavurmak-καβουρντίζω. Το ελληνικό αντίστοιχο ρήμα είναι σιγοκαίω, σιγοψήνω, τσιγαρίζω, ψήνω ανακατεύοντας διαρκώς.
Δείτε το ενδιαφέρον και όμορφο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με τη συνταγή της κυρά Πετρούλας.

