Η ‘Ενωση Καλυμνίων Αττικής γιόρτασε τον άγιο Νικόλαο και τίμησε τον Πέτρο Μαραγκό, το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή και πρωτοετείς φοιτητές.

1046

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο με συμπατριώτες και φίλους της Ένωσης Κλαυμνίων Αττικής, τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία του προστάτη μας, του Αγίου Νικολάου! ΄

Για άλλη μια χρόνια σ’ αυτήν, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρας καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος συμπατριώτης μας, πατήρ Αντώνιος Φράγκος.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την βράβευση του καταξιωμένου όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο, επιστήμονα, ερευνητή, καθηγητή του ΕΜΠ, του συμπατριώτη μας  Πέτρου Μαραγκού. Με έναν λόγο του συγκινητικό, απλό αλλά και συμβουλευτικό για τους νέους φοιτητές, ευχαρίστησε όλους και ειδικά τους γονείς του αλλά και την οικογένεια του για τη στήριξη στην μακροχρόνια πανεπιστημιακή του καριέρα!

Λίγα λόγια για την πορεία του  Πέτρου Μαραγκού, έκανε με μια σύντομη αναφορά, ο διακεκριμένος επιστήμονας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, ο  Δημήτριος Χελιώτης!

Η Ένωσης τίμησε επίσης και τον Δήμαρχο Καλυμνίων  Ιωάννη Γαλουζή για την ίδρυση της σχολής του Εμπορικού Ναυτικού στο νησί μας.

Στο λόγο του ο προέδρος της Ένωσης Δημήτριος Καλικάτζαρος, ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ και των μελών όλους όσους συνετέλεσαν προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όνειρο αυτό!!! 

Τέλος τιμήθηκαν από το σύλλογο και οι Καλύμνιοι φοιτητές που περάσανε φέτος στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας!

Μέσα σ’ αυτά τα παιδιά και η Μαρία Μαγκούλια , την οποία τίμησε η Ένωσης για την σπουδαία μέχρι τώρα διαδρομή της και επιτυχία στον αθλητισμό τιμώντας το νησί μας αλλά και την Ελλάδα μας!

Μια βραδιά πολύ μεγάλη, όπου παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλουζής , οι πρώην βουλευτές  Γεώργιος Κασσάρας και Βασίλειος Υψηλάντης, ο περιφέρειακος σύμβουλος Μιχάλης Μπούκης , ο πρώην Δήμαρχος Καλυμνιων  Γεώργιος Ρούσσος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας  Ιωάννης Φραγκούλης καθώς και οι αντιπρόεδροι καθηγητής  Ιωάννη Καραιτιανός και  Κατερινα βουρεξάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Μαρία Βάλλα, η νέα πρόεδρος του συλλογου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, Μαρία Νομικαριου -Αφθονίδου, η επίτιμος προεδρος της ομοσπονδίας Λίνα Χαραλαμποπούλου, η αντιπρόεδρος της πανελλήνιας Ένωσης Λέρου  Φωτεινής Ασβεστά, οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας  Κατερίνα Γιαννάτου, Άρτεμις Σκουμπουρδή και Αντώνης Κουντούρη και πολλοί καθηγητές και ακαδημαϊκοί , απλός κόσμος και φίλοι του συλλόγου!

Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Καλυμνίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων  Ιωάννης Αντ. Γαλουζής βρέθηκε στις 9/12/2018 στην Αθήνα κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από την Ένωση Καλυμνίων Αττικής, προκειμένου να παρευρεθεί σε προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση

Ο Δήμαρχος παρέλαβε -στο πλαίσιο της εκδήλωσης- από τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων κο Δ. Καλικάτζαρο τιμητικό έπαινο για την «συνεισφορά του στην Κάλυμνο και στο ζωτικής σημασίας για τους Καλύμνιους έργο της ιδρύσεως τηςΑκαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου».
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός