Εισηγούμενος σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος καιΕνέργειας «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» ανέπτυξε την εφαρμογή από 01/01/2019 και για 6μήνες πιλοτικά σε 33 νησιά την εφαρμογή του Μ.Ι. και στα καύσιμα.

Τα νησιά του νομού Δωδεκανήσου στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι:

Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Λειψοί, Λέρος,Μεγίστη, Νίσυρος, Πάτμος, Σύμη, Τήλος, Χάλκη.

Η εφαρμογή του μέτρου, θα έχει σαν συνέπεια η τιμή των καυσίμων στα παραπάνω νησιά να μην ξεπερνά τα 10-15 λεπτά την μέση τιμή στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διαφορά θα αποδίδεται στους πρατηριούχους που θα είναι υπόχρεοι να μειώσουν τις τιμές πώλησης και θα ελέγχονται για αυτό μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα πέραν των φυσικών προσώπων, καιστις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ΜΑΝ (Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη) και να υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις του Μ.Ι.

Έτσι μέσα στο 2019 προχωρούμε σε διεύρυνση του Μ.Ι. ενόςμέτρου που είναι τομή στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους μεταφορών από καιπρος τα νησιά, αίρει σημαντικά την απομόνωση τους, αλλά λειτουργεί και σαν αναπτυξιακό μέτρο σε όφελος των νησιών μας.Έτσι καθημερινά, θα αναδεικνύονται τώρα πια εκτός μνημονίων, οι διαφορές της προοδευτικής πολιτικής με αυτήν που μας οδήγησε στην κρίση.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός