Μετά από 17 χρόνια αναστέλλει την έντυπη έκδοση η«ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

2677

Μετά από 17 χρόνια αναστέλλει την έντυπη έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα της Καλύμνου«ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

Δείτε το αποχαιρετιστήριο δημοσίευμα της εφημερίδας στο τελευταίο της φύλλο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και το υπογράφουν:

 Δημήτριος Γ.Δρόσος, ιδιοκτήτης –εκδότης

Γεώργιος Δ.Δρόσος, Διευθυντής

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Η«ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»

Συνεχίζουμε δυνατά στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης με το διαδικτυακό  kalymnos-news.gr και την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών.

 Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες  αναγνώστες μας και τους συνεργάτες μας που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την εκδοτική μας προσπάθεια

 Το σημερινό φύλλο της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» που κρατάτε στα χέρια σας  με α/α 798 του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, είναι το τελευταίο ενός κύκλου εκδοτικής δραστηριότητας που ξεκίνησε  πριν 17 χρόνια και 2 μήνες.

 Ήταν Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2001, όταν η πρώτη εβδομαδιαία εφημερίδα της Καλύμνου, η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» «άνοιγε πανιά» στο χώρο της τοπικής ενημέρωσης, με την έκδοση και κυκλοφορία του 1ου Φύλλου της με τίτλο «Πρόσω Ολοταχώς»

Μία εκδοτική προσπάθεια  που στηρίχθηκε από τους  συμπατριώτες μας τόσο εδώ στην Κάλυμνο, όσο και εκτός όπου έφθανε  η εφημερίδα μας, δίνοντας μας κουράγιο και δύναμη  στο δύσκολο έργο  που είχαμε αναλάβει.

Κάθε εβδομάδα ανελλιπώς η « ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» έμπαινε σε  εκατοντάδες σπίτια της Καλύμνου, ενώ ταξίδευε και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου υπήρχαν Καλύμνιοι, που με ανυπομονησία περίμεναν για να ενημερωθούν για τα νέα της ιδιαιτέρας τους Πατρίδας. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  η εφημερίδα μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μοναδική  εβδομαδιαία εφημερίδα  στην Περιφερειακή Ενότητα  Καλύμνου , που ήταν καταχωρημένη στις εγκυκλίους και στο μητρώου τύπου της  Γενικής Γραμματείας Τύπου και είχε δικαίωμα για τις καταχωρήσεις του δημοσίου .

Η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» πιστεύουμε ότι στα 17 και πλέον χρόνια έκδοσης της είχε μία  θετική παρέμβαση και έδωσε μία άλλη διάσταση στην τοπική ενημέρωση κατά γενική ομολογία.

Η μοναδική μας εξάρτηση όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η παρουσίαση της αλήθειας , η ανάδειξη και στήριξη των συμφερόντων της Καλύμνου, με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η αξιοπιστία, η συνέπεια, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ο σεβασμός στον αναγνώστη, αποτελούσαν τις αρχές πάνω στις οποίες στηριχθήκαμε, 

Η κριτική που ασκήσαμε ως εφημερίδα μπορεί κάποιες φορές να μην άρεσε σε κάποιους ,αλλά πιστεύουμε ότι ήταν θετική, γόνιμη υπεύθυνη, εποικοδομητική και στηριζόταν πάντοτε σε πραγματικά γεγονότα και στοιχεία και φυσικά όχι σε φημολογία.

Η τελευταία σελίδα με τη στήλη «Βολή κατά βολή» σχολίασε με το δικό της  τρόπο, με χιούμορ αλλά και με σοβαρότητα, με καυστικό τρόπο κάποιες φορές ,αλλά πάντα καλοπροαίρετα την καθημερινότητα και τα κακώς κείμενα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρκετά παραγωγική  και πετυχημένη

Ένας ολόκληρος κύκλος 17 και πλέον ετών με την έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» που σίγουρα αφήνει τη δική του σφραγίδα στην Ιστορία του τόπου, κλείνει.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

Είναι παρά πολύ δύσκολο να πάρεις μία απόφαση όπως η αναστολή της έντυπης έκδοσης της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» μετά από 17 χρόνια.

 Είναι ένα θέμα που μας προβλημάτισε το τελευταίο διάστημα ,αν και η σκέψη και ο σχεδιασμός για την αναστολή της έντυπης έκδοσης, στο τέλος του 2018, υπήρχε από τις αρχές του έτους.

 Είναι βέβαια δύσκολο και συγκινητικό να αποχαιρετάς ένα δικό σου δημιούργημα που για 17 και πλέον χρόνια αποτελούσε τρόπο ζωής.

 Όμως «όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν..».

Και φυσικά ο σχεδιασμός μας  για αλλαγή σελίδας και της εισόδου σε μια νέα εποχή της εκδοτικής μας προσπάθειας και με σύνθημα μας «τα καλύτερα έρχονται » σίγουρα αποτελεί ένα είδος βάλσαμου στη δύσκολη απόφαση μας να κλείσουμε τον κύκλο της έντυπης έκδοσης της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»     

  Οι λόγοι αναστολής της έντυπης έκδοσης

 Σίγουρα αρκετοί αναγνώστες μας θα διερωτηθούν για τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση μας.

 Θεωρούμε υποχρέωση μας πολύ σύντομα να αναφερθούμε σε αυτούς.

Μπορεί η οικονομική κρίση που έχει πλήξει στο σύνολο του τον κλάδο των ΜΜΕ και  ιδίως των Επαρχιακών εφημερίδων, με τις  πωλήσεις στο περίπτερο, τις συνδρομές αλλά και τα διαφημιστικά έσοδα που είναι ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση τύπου, να  συρρικνώθηκαν δραματικά τα τελευταία χρόνια, όμως σε καμιά περίπτωση για μας ήταν αυτός ο λόγος που μας οδήγησε στην απόφαση μας να αναστείλουμε την έντυπη έκδοση.

 Παρά την κρίση που έπληξε τον τύπο, καταφέρναμε με τη στήριξη  του αναγνωστικού μας κοινού σε συνδυασμό με τη διάθεση ιδιόκτητου πιεστηρίου για την εκτύπωση, η «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» να είναι βιώσιμη και παραγωγική.

  Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση μας αυτή βασικά είναι δύο.

1.Η έκδοση μιας έντυπης εβδομαδιαίας εφημερίδας δεν αποτελεί μία εύκολη υπόθεση .

Συγκέντρωση της ύλης, αξιολόγηση, επεξεργασία, δακτυλογράφηση, σελιδοποίηση, τελικός έλεγχος προς εκτύπωση, προετοιμασία για εκτύπωση, εκτύπωση, διανομή ,αποστολή σε συνδρομητές, είναι χονδρικά οι απαιτούμενες εργασίες που θέλουν  χρόνο και χέρια.

 Όταν μάλιστα αυτές οι εργασίες επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα για 17 συνεχόμενα χρόνια  ,παράλληλα με τις άλλες εργασίες και δραστηριότητες ενός Τυπογραφείου, σίγουρα κάποια στιγμή επέρχεται η κούραση και η ανάγκη εξεύρεσης κάποιας διεξόδου.

2.Η τεχνολογία άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα και τον τρόπο ενημέρωσης.

 Η οθόνη του υπολογιστή, του κινητού, του τάμπλετ  έχει υποκαταστήσει το χαρτί.

 Η αμεσότητα, η ευελιξία  και η ταχύτητα, που παρέχουν τα διαδικτυακά μέσα στην ενημέρωση, αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά και προσελκύουν το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού, ιδιαίτερα των νέων σε σχέση με την έντυπη εφημερίδα.

 Οι παραπάνω δύο λόγοι, είναι αυτοί  που βάρυναν στην απόφαση μας να διακόψουμε την έντυπη έκδοση 

Συνεχίζουμε δυνατά στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης

Η απόφαση μας για αναστολή της έντυπης έκδοσης της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» σε καμιά περίπτωση  δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε την εκδοτική μας προσπάθεια και τις δημοσιογραφικές μας δραστηριότητες που ξεκινήσαμε πριν 17 χρόνια.

Συνεχίζουμε δυνατά την προσπάθεια μας με την  ηλεκτρονική ενημέρωσης προσβλέποντας με αισιοδοξία στη νέα εποχή, σε ένα δεύτερο κύκλο, συνέχεια του πρώτου, που ολοκληρώνεται με το σημερινό φύλλο.

Η ιστοσελίδα μας www.kalymnos-news.gr

Ήδη είναι χιλιάδες οι επισκέπτες  που καθημερινά ,απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη , επισκέπτονται  την ιστοσελίδα μας www.kalymnos-news.gr για να πληροφορηθούν τα νέα της Καλύμνου και των γύρω νησιών.

Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε  και βελτιώσαμε το  site μας, για απλή και εύκολη πλοήγηση.

Το νέο site είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των υπολογιστών, των smartphones και των tablets.

Επισκεφθείτε και εσείς το νέο www.kalymnos-news.gr περιηγηθείτε και ενημερωθείτε για όλες τις δυνατότητες που σας παρέχει και τοποθετήστε το στα αγαπημένα σας site για να μαθαίνετε πρώτοι ,έγκυρα και έγκαιρα τα όσα συμβαίνουν στην Κάλυμνο και στα γύρω νησιά , αλλά και την Ελληνική και Διεθνή επικαιρότητα.

 Η συνεργασία μας με δύο έμπειρους δημοσιογράφους την Μπέττυ Μαϊλλη και Μάμα Χαραμαντά που καλύπτουν με το δικό τους γνωστό και μοναδικό τρόπο την τοπική επικαιρότητα με ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, δίνουν μία άλλη διάσταση στην παρεχόμενη  ενημέρωση.

Τα άχρωμα τυπογραφικά στοιχεία της έντυπης έκδοσης παραχωρούν τη θέση τους σε πολύχρωμες φωτογραφίες, σε φωτορεποτάζ ,σε ενδιαφέροντα  βίντεο με πλούσια ρεπορτάζ, με πληθώρα ειδήσεων 

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστοσελίδα μας www.kalymnos-news.gr κατέχει μία αξιοζήλευτη θέση μεταξύ των ηλεκτρονικών εφημερίδων στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το alexa.com και βρίσκεται μακράν μπροστά από τις άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες της Καλύμνου.

Παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών

Βέβαια στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης που ήδη εισήλθαμε δεν θα μείνουμε μόνο στη διαδικτυακή ενημέρωση μέσω του kalymnos-news.gr .

Ήδη  λειτουργεί παράλληλα με το site  και το  web TV με δεκάδες video με ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της τοπικής ειδησεογραφίας , ενώ καθημερινά προστίθενται νέα video.

Και φυσικά δεν μένουμε μόνο στο web tv.

 Ήδη είναι έτοιμες οι υποδομές και το υπερσύγχρονο στούντιο για την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών.

 Πολύ σύντομα, με τον καινούργιο  χρόνο, ξεκινούν καθημερινές εκπομπές με την τοπική επικαιρότητα που θα αναμεταδίδονται  από περιφερειακό κανάλι της περιοχής μας.

 Μόλις ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες ,θα σας γνωστοποιηθεί το κανάλι από το οποίο μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεων σας θα μπορείτε καθημερινά να βλέπετε ειδησεογραφικές εκπομπές με πλούσια ρεπορτάζ από την τοπική επικαιρότητα  

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες  αναγνώστες μας και στους συνεργάτες μας

Κλείνοντας θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες ανώνυμους αναγνώστες μας που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν την εκδοτική μας προσπάθεια.

Βέβαια θα πρέπει να κάνουμε και μία ονομαστική αναφορά στους αγαπητούς συνεργάτες μας που εθελοντικά και αφιλοκερδώς με τα άρθρα τους και τα δημοσιεύματα τους μέσα από τις σελίδες μας έδιναν μιά άλλη διάσταση στην έντυπη έκδοση.

 Μανώλης Γαλανομάτης. Ο μακροβιότερος συνεργάτης μας. Κάθε εβδομάδα με τα ποιοτικά, τεκμηριωμένα και επίκαιρα άρθρα του κοσμούσε τη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας μας.

 Μανώλης Μουσελλής. Ο συνεργάτης μας σε οικονομικά θέματα. Ενημέρωνε με πληρέστατο τρόπο τους αναγνώστες μας.

 Αντώνης Βαζανέλλης. Ο ανεξίτηλος και ακμαιότατος κυρ Αντώνης που με τις μαντινάδες του και τα ποιήματα του έστελνε τα δικά του μηνύματα.

 Γεώργιος Χατζηθεοδώρου: Ο εξπέρ σε λαογραφικά θέματα. Τα δημοσιεύματα  του που φιλοξενούσαμε στις σελίδες μας μετέφεραν με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα ήθη και τα έθιμα της Καλύμνου και διαβαζόντουσαν  με αδιάπτωτο ενδιαφέρον από την πρώτη έως την τελευταία λέξη

Γιάννης Χειλάς: Τα θαλασσινά θέματα η ειδικότητα του. Οι αστείρευτες γνώσεις του στον τομέα αυτό έκαναν τα δημοσιεύματα του ενδιαφέροντα και  ακαταμάχητα.

 Μιχάλης Κουτελλάς. Σπουδαία ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της εφημερίδας μας, είχαν την σφραγίδα του και την υπογραφή του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους φίλους, συνεργάτες και αναγνώστες που κατά καιρούς άρθρα τους φιλοξενήσαμε.

Τον Αρεοπαγίτη Νικόλαος Ζαίρη, τον αείμνηστο ιατρό Γιάννη Ξυπολυτά, τον Σκεύο Δουρόπουλο, την Αγάπη Μαρίνα Φράγκου, την Ελευθερία Τηλιακού, τον Πάνο Βούρο, τον Παναγιώτη Καλδέρη, Μανώλη Μιχαηλίδη. Ίσως να ξεχάσαμε και κάποιους άλλους από τους οποίους ζητάμε συγνώμη.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Γ.Δρόσος, ιδιοκτήτης –εκδότης

Γεώργιος Δ.Δρόσος, Διευθυντής
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός