Από τη Διεύθυνση Αγροτικής ΟικονομίαςΔωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι  ξεκίνησε η καταβολή των ενισχύσεων στους 104 νέους  γεωργούς της Περιφέρειας ΝοτίουΑιγαίου συνολικού ύψους 1.510.600 ευρώ οι οποίοι εντάχθηκαν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» στα πλαίσιατης 2ης Πρόσκλησης  τουΠρογράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η πληρωμή αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης,  με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.158.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, λέγοντας:

« Για πρώτη φορά καταβάλλεται σε χρόνο – ρεκόρ, όπως και την προηγούμενη φορά, η πρώτη δόση στους δικαιούχους του προγράμματος για την Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, της 2ης Πρόσκλησης με πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όπως και την προηγούμενη φορά, πριν από έναν περίπου χρόνο που επίσης σε χρόνο – ρεκόρ αποδόθηκαν τα χρήματα, έτσι και τώρα καταφέραμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα, διαβουλεύσεων του αντιπεριφερειάρχη με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και των προσπαθειών από τις υπηρεσίες μας».
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός