Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του δωρεάν ασυρμάτου ίντερνετ στη Λέρο.

562

Από το γραφείο Δημάρχου Λέρου Μιχάλη Κόλια εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σας ενημερώνουμε οτι, ο Δήμος Λέρου έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, υλοποίησε πρόσφατα χρηματοδοτώντας το έργο δωρεάν Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η πιλοτική λειτουργία του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα, την Παρασκευή 30|11|2018, ο Δήμος Λέρου Βραβεύτηκε στην εκδήλωση Best City Awards 2018, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Project, στην κατηγορία “Υλοποίηση ασύρματου δικτύου ελεύθερης Ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους”, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πανελλαδικά.

Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου μας αποτελείται από WiFi hotSpots, δηλαδή περιοχές – σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να συνδέονται δωρεάν στο ίντερνετ και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του.

Προς το παρόν τα σημεία κάλυψης του δωρεάν ασύρματου δικτύου (wi-fi) του Δήμου Λέρου είναι:

1. Πλάτανος – πλησίον Δημαρχιακού μεγάρου
2. Αγ. Μαρίνα – Πλησίον κτιρίου “Ράδιο Λέρος”
3. Παντέλι 
4. Παραλιακός Δρόμος Λακκίου – Πλησίον Παλαιάς ιταλικής αγοράς
5. Λιμάνι Λακκίου – Πλησίον κτιρίου “Ποσειδώνιο” 
6. Καμάρα – Πλησίον κτιρίου Κέντρου Κοινότητας
7. Ξηρόκαμπος – Πλησίον Δημοτικού Σταδίου

Πολύ σύντομα, το ασύρματο δίκτυο θα καλύπτει ακόμα περισσότερους χρήστες, αφού πρόκειται να επεκταθεί σε πολλές άλλες περιοχές όπως τα Άλιντα (παραλιακός δρόμος), το αεροδρόμιο, η Γούρνα, ο Βρομόλιθος, η Κόκκαλη (Αγ. Ισίδωρος), διότι ο Δήμος Λέρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για WiFi στους δημόσιους χώρους με τίτλο WiFi4EU.

Η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές, έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. τηλέφωνα), κ.ά.

Πώς μπορείτε να συνδεθείτε;

Για τη σύνδεσή σας χρειάζεται να βρίσκεστε εντός της εμβέλειας του δικτύου και να διαθέτετε συσκευή με δυνατότητα WLAN (Wi-Fi802.11) και φυλλομετρητή (Web Browser) για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας διαθέτει κατάλληλη κάρτα ασύρματης επικοινωνίας. Σε περίπτωση που χρειαστεί, ελέγξτε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα παρακάτω:

1) Ρύθμιση σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Λέρου: από το Start/Control Panel/Network Connections/δεξί κλικ στο “wireless network connection” και επιλέξτε “View available wireless networks”. Επιλέξτε το SSID του δικτύου (LEROS FREE WiFI) προκειμένου να συνδεθείτε στο δίκτυο.

2) Τρόπος σύνδεσης: στις περισσότερες συσκευές ανοίγει αυτόματα σελίδα σύνδεσης στο δίκτυο, όπου ο κάθε χρήστης πρέπει να αποδεχτεί τους όρους της υπηρεσίας και να πατήσει το αντίστοιχο κουμπί για την δωρεάν σύνδεση. Σε περίπτωση που η σελίδα δεν εμφανιστεί αυτόματα, επιλέξτε τον web browser της επιλογής μας και εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας που θέλετε να δείτε. Επιλέγοντας τη σελίδα που επιθυμείτε, ανακατευθύνεστε αυτόματα στη σελίδα σύνδεσης του δικτύου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια πιλοτικής λειτουργίας και για την καλύτερη κατανομή του εύρους ζώνης του δικτύου στους χρήστες, έχει ρυθμιστεί για κάθε σημείο πρόσβασης συγκεκριμένη ταχύτητα και χρόνος που μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος ο χρήστης. Με την λήξη του χρόνου, αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος απλά συνδέεστε πάλι ακολουθώντας τα ανωτέρω βήματα. Πολύ σύντομα, η ταχύτητα θα βελτιωθεί άνω των 40mbps.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός