Τιμήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων Μέλισσας. Συμμετείχαν 3 παραγωγοί από Κάλυμνο

924

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τιμήθηκε στο 10o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα, με την συμμετοχή 28 παραγωγών από 11 νησιά της περιοχής ευθύνης της.

Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της  Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018 και την τιμητική πλακέτα, απένειμε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Το παρών, έδωσαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Αντώνογλου, ο Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης.

Στο Φεστιβάλ, συμμετείχαν 28 παραγωγοί από 11 νησιά. Παραγωγοί από την Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, την Χάλκη, την Λέρο, την Πάρο, την Κέα, τη Νάξο, την Αμοργό, την Άνδρο και την Τήνο, με μέλι και προϊόντα μέλισσας, που παράγονται στα νησιά καθώς και εκπρόσωποι από οργανώσεις μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα.

Από  την Κάλυμνο συμμετείχαν 3 παραγωγοί , τα περίπτερα των οποίων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής και συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τη δυναμική τους παρουσία και την συμβολή τους στην προώθηση του εξαιρετικής ποιότητας θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου.

 Επίσης τα Καλύμνικα περίπτερα επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής Δημήτρης Καλικάτζαρος μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης Αντώνη Κουντούρη αλλά πάρα πολύ κόσμος.

 Να σημειώσουμε ότι από την Κάλυμνο συμμετείχαν η «thymeli by Kopanezos family» , η οικογένεια Γιάννη Γαβαλά και η οικογένεια Νικολάου Ατσά 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός