Τραγωδία για νεαρό δύτη – ιχθυολόγο σε ιχθυοκαλλιέργεια στη νήσο Στρογγύλη, κοντά στη Ρόδο

2253

Τραγωδία για δύτη – ιχθυολόγο  26 ετών,  που εργαζόταν σε ιχθυοκαλλιέργειες στη νήσο Στρογγύλη κοντά στη Ρόδο και  βρέθηκε νεκρός από συναδέλφους του μέσα στη θαλάσσια ζώνη την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και δύτες οι οποίοι συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες που έχασε τη ζωή του το νέο παλικάρι που καταγόταν από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)

Ανακοίνωση Λιμενικής Αρχής

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι 26χρονος ημεδαπός ο οποίος εργαζόταν σε ιχθυοκαλλιέργειες, στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας, “ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ” Δήμου Χάλκης, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στο σημείο, μετέβη από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο 26χρονος, ο οποίος ανασύρθηκε από μαθητευόμενους δύτες, οι οποίοι εργάζονταν σε παρακείμενη ιχθυοκαλλιέργεια, μεταφέρθηκε στον λιμένα “ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ” με το σκάφος “ΛΑΜΑΡ” Ν.Ρ. 605 και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη η 51χρονη νόμιμη εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας, με την οποία ο θανών είχε συνάψει σύμβαση εργασίας, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός