Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης,  την πρώτη  μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, παραχώρησε  ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής. Παρομοίασε τη Δημοτική Αρχή με τον αγρότη που πρώτα οργώνει ,σπέρνει και μετά θερίζει. 

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης,  την πρώτη  μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, παραχώρησε  ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής στο kalymnos-news.gr και στους δημοσιογράφους Μπέττυ Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έφερε με τον αγρότη λέγοντας: Η δουλειά των 4 χρόνων της Δημοτικής Αρχής  αρχίζει και φαίνεται. Είναι όπως το παράδειγμα του γεωργού ,που ο γεωργός για να θερίσει πρέπει πρώτα να οργώσει και να σπείρει και μετά να πάει να θερίσει. Ανάλογα το πώς έχει οργώσει ,το πώς έχει σπείρει θα έχει και ποιοτικούς  καρπούς από τη σοδιά του ή όχι  και ποσότητα .

 Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή σε μας .Έρχονται ένα-ένα τα έργα που είχαμε βάλει σε μία σειρά, να έρχονται να φανερώνονται και να φτάνουν στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Αυτό είναι που μας βάζει και μας δεσμεύει εμάς τους ίδιους να τρέξουμε προκειμένου να αναδείξουμε αυτά που έχουμε κάνει.

Από τη συμμετοχή μαθητών  του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό για την 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών.

 Ο φακός του kalymnos –news.gr βρέθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου και μίλησε με τους καθηγητές και τα παιδιά που συμμετείχαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 με ιδιαίτερη επιτυχία στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κω (ΕΚΦΕ) όπου πραγματοποιήθηκε ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO2019

Όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος, γνώρισαν τις φυσικές επιστήμες και από την πειραματική σκοπιά. Διαγωνίστηκαν σε τριμελείς ομάδες, ενθαρρύνοντας την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που είναι ατομικοί.

Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών διαγωνίζεται σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

 Μάλιστα η μία από τις 3 ομάδες την οποία αποτελούσαν Η Ολυμπίτου Δήμητρα, ο Παναγιώτης Σταματόπουλος και η Ειρήνη Πεταλά κατέλαβαν την 1η θέση και προκρίθηκαν για την επόμενη φάση

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας με πλούσιο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς στην  «Εν Καλύμνω» σε επόμενη ανάρτηση μας
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός