%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη (27-28) του 2018 δύο στελέχη της ΝΔ (Ο Δημήτρης Σταμάτης σε Επιτροπή της Βουλής και ο ΓιάννηςΚεφαλογιάννης στην Ολομέλεια της Βουλής) ειρωνεύτηκαν (ιδιαίτερα ο Δ.Σταμάτης μετά περισσής χλεύης) την προσαρμογή της Κυβέρνησης (μιας υποτίθεται αριστερής Κυβέρνησης) στα δόγματα του Νεοφιλελευθερισμού(=στην πολιτική γραμμή της ΝΔ ).

Με το παρόν μας άρθρο θα προσπαθήσουμε να δείξουμε κατά πόσον η 
ειρωνεία της ΝΔ πιάνει το στόχο της και κατά πόσο είναι σκέτη προεκλογική φλυαρία.

1) H ειρωνεία και το περιεχόμενο της ειρωνείας
Α) Όντως η ειρωνεία της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βάσιμη: Μέτρα και Μνημόνιακινούνται στο πνεύμα του Νεοφιλελευθερισμού,που είναι στον αντίποδα τηςΑριστερής Ιδεολογίας.Η ειρωνεία της ΝΔ υπονοεί,ότι έστω και κάτω από την πίεση της ΕΕ,η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προς στην σωστή κατεύθυνση,που χρόνια τώραγνήσιος εκφραστής της είναι στη Χώρα μας η ΝΔ. Πρέπει επομένως να εξηγήσουμε τι είναι αυτός ο Νεοφιλελευθερισμός,για τον οποίο επαίρεται η ΝΔ και ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ,που άργησε να καταλάβειτην αξία του.Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι η πολιτικο-οικονομική αντίληψη,που αφήνειελεύθερο τον καπιταλισμό να κινηθεί με βάση τους νόμους του,χωρίςκυβερνητικές παρεμβάσεις.Επειδή ο Νεοφιλελευθερισμός δρα αυθόρμητα προς την κατεύθυνση τηςκοινωνικής πόλωσης και εξαθλίωσης,η ΝΔ καυχιέται για ένα ΚΑΚΟ καικοροιδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ.που άργησε να καταλάβει την αξία αυτού του ΚΑΚΟΥ!Β).

Η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νεοφιλελευθερισμό είναι μόνον 
πρακτική (=εξ αντικειμένου) και όχι φραστική. Στα λόγια ο Αλ.Τσίπραςκαταριέται τον Νεοφιλελευθερισμό.Αυτό σημαίνει τα εξής:α)Το ότι ο Αλ.Τσίπρας καταριέται την οικονομική Αρχή που εφαρμόζει,σημαίνει, ότι οι σχέσεις στην ΕΕ δεν στηρίζονται στην ισότιμη ανταλλαγήθέσεων  και απόψεων,αλλά στην επιβολή της Νεοφιλελεύθερης Πολιτικής πουείναι η επιλογή του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών (=των Ευρωπαίων Τραπεζιτών).β) Η ιδεολογική Νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ είναι μισή (=η ΝΔ δεν κατάφερενα πείσει για την υποτιθέμενη ιδεολογική της Νίκη).Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ εκών-άκων(=θέλοντας και μη) σύρεται σε Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.γ) Η κατάσταση δείχνει την απύθμενη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια 
καταριέται τον Νεοφιλελευθερισμό και από την άλλη  τον εφαρμόζει στηπράξη.

2) Η κύρια στόχευση της ειρωνείας
Α )Η κύρια στόχευση της τακτικής της ΝΔ να ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ,πουπροσαρμόζεται στον Νεοφιλελευθερισμό είναι να δείξει (η ΝΔ) ,ότι πρέπει ο λαός να εμπιστευθεί τους ακραιφνείς (=γνήσιους) και όχι τους καιροσκόπους,που απαρνιούνται την Ιδεολογία τους από πολιτική και ιδιοτελή σκοπιμότητα,γιατί άλλη είναι η ποιότητα της δουλειάς αυτού που πιστεύει στην δουλειά που κάνεικαι άλλη αυτού που αναγκάζεται να την κάνει.Μ αυτή τη λογική η ΝΔ απευθύνεται σ όσους βλέπουν θετικά ή ανεκτικά το 
Σύστημα.Γι αυτούς η ΝΔ λέει: Εγώ είμαι για σας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ
Β) Η Ανώτατη Διεύθυνση της Χώρας μας στο ζήτημα,αν πρέπει την Ελλάδανα την κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κρίνει με βάση τα γενικώτερα συμφέροντατης ΕΕ και τον σημερινό συσχετισμό κοινωνικών δυνάμεων δηλ. με τοβαθμό της πολιτικής συνείδησης στην Ελλάδα.Μ αυτά τα κριτήρια θεωρείται ότι είναι προτιμότερη μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,που θα εκτελεί τις εντολές του Διευθυντηρίου,έστω με αντιστάσεις,συμβιβασμούςκαι υποχωρήσεις, παρά μια Κυβέρνηση της ΝΔ  ,που θα εκτελεί με τη θέληση τηςκαι με ενθουσιασμό.Για το Διευθυντήριο δεν μετράει μόνο η ακρίβεια εφαρμογής των εντολών του,αλλά και η αποτροπή της όποιας λαικής Αντίστασης.Η Δεξιά λόγω του απροσχημάτιστου τρόπου με τον οποίο περνάει τα αντιλαικά Νομοσχέδια (και των φρικτών εμπειριών,που έχει ο λαός από τις Κυβερνήσειςτης Δεξιάς) προβοκάρει το λαικό κίνημα Αντίστασης στις ξένες αντιλαικές καιαντεθνικές εντολές.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκοιμίζει τον λαικό παράγοντα και οι αντιλαικές και αντεθνικές εντολές των ξένων περνάνε στα μαλακά.Προφανώς το Διευθυντήριο των Βρυξελλών δεν πρόκειται ν αντικαταστήσει τηνψήφο του λαού.Απλά η ΕΕ θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ  να πραγματοποιήσει κάποιες λαϊκές παροχές και να κερδίσει τις ψήφους ενός λαού,που ναι μεν ψηφίζει εκδικητικά,αλλά και εύκολα ξεχνάει και πιο εύκολα διαμορφώνει αυταπάτες. Άρα το επιχείρημα της ΝΔ,ότι ο ακραιφνής κάνει καλύτερη δουλειά απ τον καιροσκόπο,ναι μεν είναι αληθινό,πλην όμως το πόσο θα μετρήσει στις Εκλογές είναι αβέβαιο.

3) Ο δεύτερος λόγος της σκοπιμότητας της ειρωνείας της ΝΔ
Α) Ο δεύτερος (με την έννοια του συμπληρωματικού) λόγος της ειρωνείας της ΝΔ είναι ναδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά αναξιόπιστος (που όντως είναι έτσι κιαλλιώς). Μ’ αυτή τη λογική η ΝΔ απευθύνεται σε αριστερούς και είναι σαν να τουςλέει: Ψηφίστε οποιοδήποτε άλλο Κόμμα εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ,που σας πρόδωσε.Τι κερδίζει απ αυτό η ΝΔ; Απλά αφαιρούνται ψήφοι από τον τον κύριο αντίπαλο τηςκαι περνάει η ΝΔ στην πρώτη θέση (με ό,τι εκλογικά αυτό σημαίνει).

Β) Εδώ η ειρωνεία της ΝΔ είναι πολύ ακριβής.Όντως οι πραγματικοί αριστεροί θαστραφούν αλλού και πρωτίστως στο ΚΚΕ,γιατί οι αυταπάτες τελείωσαν και τοεπιχείρημα του προσιτού Σοσιαλισμού (=ψηφίστε τώρα ΣΥΡΙΖΑ να προλειάνει τοδρόμο προς τον Σοσιαλισμό) μόνο γέλωτες προκαλεί. 
Εδώ δικαιώνονται οι προσδοκίες της ΝΔ,ότι με τη διασπορά των αριστερών ψήφων ναι μεν αυξάνονται οι πιθανότητες της ΝΔ να έρθει πρώτο Κόμμα,αλλά το Σύστημα σε προοπτικήείναι ζημιωμένο,γιατί πολιτικοποιείται (ριζοσπαστικοποιείται πολιτικά) ο λαός ψηφίζοντας ΚΚΕ,έστω κι αν σ’ αυτή τη φάση φαίνεται κερδισμένη η ΝΔ. 
Αυτό σημαίνει ότι ευκολώτερα θα ψηφίζονται τα αντιλαικά Νομοσχέδια,αλλά θα προκαλούν κοινωνικές κινητοποιήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες στην Ελλάδα και την ΕΕ.

4) Η προσφορά της ειρωνείας της ΝΔ στο Σύστημα

Α) Ο τρίτος λόγος (και συμπληρωματικός των δύο προηγούμενων) της ειρωνείαςτης ΝΔ να δείξει ότι το Σύστημα είναι πανίσχυρο και μπορεί ν’ αφομοιώνει την όποια αντισυστημική κίνηση. Μ αυτή την λογική  η ΝΔ θέλει να παραλύσει την όποιααντισυστημική δράση και να εδραιώσει τη δική της αποκλειστική εκπροσώπηση τουΣυστήματος στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Β) Η ΝΔ κάνει λάθος συνειδητό (=το ξέρει ότι είναι λάθος και επιμένει να το λέει):Το Σύστημα σε Ευρωπαική βάση δεν είναι παντοδύναμο.Θα μπορούσαμε ν αραδιάσουμε τις αντιθέσεις,τις αδυναμίες και τ αδιέξοδα τηςΕΕ. Για λόγους χώρου περιοριζόμαστε στην επιστημονική απάντηση
Το καπιταλιστικό Σύστημα δεν μπορεί να είναι παντοδύναμο.
Θα το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε: Οι παραγωγικές σχέσεις στον σημερινό καπιταλισμόείναι καθυστερημένες σε σχέση με τις παραγωγικές δυνάμεις [=Σύστημα που έχει καπιταλιστές με ιδιοκτησία στα Μέσα Παραγωγής  και Εργάτες που διαθέτουν μόνο την Εργατική τουςδύναμη ,δεν μπορεί να αξιοποιήσει την δεδομένη πρόοδο Επιστήμης και Τεχνικής στην Παραγωγήγια να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες]. Ο καπιταλισμός θα σπαράσσεται απόπεριοδικές οικονομικές κρίσεις,που κατά καιρούς και κατά τόπους θα γίνονται γενικέςκρίσεις,που συχνά θα λύνονται με πολέμους και εξεγέρσεις.Αν η ΕΕ με ευρύτερη οικονομική βάση και σχετική πολιτική αυτονομία (περιοριζόμενη μόνον από τις παρεμβάσεις και την προστασία των ΗΠΑ) δεν έχει παντοδύναμο Σύστημα,είναιγελοίο να μιλάμε για παντοδυναμία του Συστήματος στην Ελλάδα ,σε μια Χώρα οικονομικάαδύνατη και πολιτικά εξαρτημένη από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών (πέρα από την εξάρτηση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) με μια ξεπουλημένη από την εποχή του Μαυροκορδάτου πολιτική Αριστοκρατία.