Τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η εφημερίδα “Αυγή”, την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019.

Στο ρεπορτάζ της “Αυγής” αναφέρονται μεταξύ άλλων  τα εξής:

Κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και οι νέοι επικεφαλής. Ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Διεύρυνση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τη στήριξή του σε 19 εν ενεργεία δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τα Δωδεκάνησα θα υποστηριχθεί ο Γιάννης Γαλούζης (Κάλυμνος), Μιχάλης Κόλλιας (Λέρος), Χριστοφής Κορωναίος (Νίσυρος), Γρηγόρης Στόικος (Πάτμος), Μαρία Κάμμα – Αλειφέρη (Τήλος).

Σε άλλο σημείο αναφέρει, ότι στη Ρόδο θα στηρίξει το Στράτο Καρίκη.

 Το kalymnos-news.gr θα επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Ιωάννη Γαλουζή προκειμένου να επιβεβαιώσει ή όχι το σχετικό δημοσίευμα και θα παρουσιάσουμε το σχετικό ρεπορτάζ.

Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχαμε  με τον Μιχάλη Κόλια, ο Δήμαρχος Λέρου μας ανέφερε τα εξής:

«Επίσημη πρόταση δεν μου έχει γίνει. Θα κατέλθω στις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2019, όπως και την προηγούμενη φορά, ως ανεξάρτητος και κάθε στήριξη που θα μου δώσουν είναι καλοδεχούμενη