Ήταν όλοι παρόντες παλιοί και νέοι στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Παράταξης του Δ.Διακομιχάλη

2753

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 6.30 το απόγευμα, στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου  η προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη.

Πολύς κόσμος στην πρώτη αυτή πολιτική εκδήλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019,που κατέκλυσε όχι μόνο τους χώρους της αίθουσας αλλά και τον εξωτερικό χώρο.

Ήταν όλοι παρόντες παλιοί και νέοι, μέλη,  φίλοι και ψηφοφόροι της Παράταξης.

 Να σημειώσουμε ότι από άλλα  πολιτικά πρόσωπα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Γαβαλά ,ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μπούκης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Παράταξη του Γ.Χατζημάρκου Μανώλης Μουσελλής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς και ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Ζερβός.

Επίσης στην εκδήλωση παρακολούθησε και ο συμπατριώτης μας γνωστός μουσικός, μαέστρος και ενορχηστρωτής Νίκος Κούρος ,στον οποίο ο Δ.Διακομιχάλης έκανε ειδική αναφορά.

Σε αδρές γραμμές η σημερινή συγκέντρωση της Παράταξης του Δ.Διακομιχάλη μπορεί να χαρακτηριστεί από την παρουσία πάρα πολύ κόσμου όλων των ηλικιών, από το εμπνευσμένο  μήνυμα της εκπαιδευτικού Ρένας Μαγκάκη, που προλόγισε το Δ.Διακομιχάλη , από την εξαιρετική παρουσία του τέως Δημάρχου που θύμισε παλιές πολύ  καλές εποχές του, με ένα ήπιο, κόσμιο και ουσιαστικό λόγο .

Να σημειωθεί ότι πλήν την αναφορά και την ουσιαστική κριτική στη σημερινή αρχή και στο Δήμαρχο Ι.Γαλουζή καμία αναφορά δεν έκανε στους άλλους 4 υποψήφιους Δημάρχους.

Τον τέως Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη όπως προείπαμε  προλόγισε η εκπαιδευτικός Ρένα Μαγκάκη.

Η Ρένα Μαγκάκη με  ένα σύντομο αλλά μεστό και ουσιαστικό λόγο έστειλε τα δικά της μηνύματα και καταχειροκροτήθηκε.

Παραθέτουμε τα όσα ανέφερε η Ρένα Μαγκάκη

 Φίλες και Φίλοι καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο νέο κάλεσμα μας.

Σήμερα, από εδώ κάνουμε το νέο ξεκίνημα της Παράταξης μας .

Και είμαστε όλοι εδώ .Είμαστε εδώ.

 Για να θυμηθούμε αλλά και να σχεδιάσουμε. Για να στοχαστούμε αλλά και να δεσμευτούμε. Να μπολιάσουμε  τις αρχές και τις αξίες της ώριμης πράξης με τις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. 

Η Παράταξη αυτή που σε όλη την ιστορική της διαδρομή ενέπνεε και εξέφραζε τη νέα γενιά του νησιού μας, τον εργαζόμενο, τον ναυτικό, τον επαγγελματία και έκανε δημιουργική δράση την ορμή, την αμφισβήτηση και τη δυναμική της, μας καλεί ξανά για νέους δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους αγώνες.

Καλεί τη δική μας γενιά να κάνει το αποφασιστικό  βήμα μπροστά και να δώσει την καταλυτική ώθηση για την ανατροπή του σημερινού δημοτικού αδιεξόδου και την αλλαγή όσων πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας.

Ήρθε η ώρα της μάχης. Δηλώνουμε δυναμικά το «παρών» σε αυτό το νέο προσκλητήριο.

Κύριε Διακομιχάλη σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές στους νέους δρόμους που άνοιξε αυτή η Παράταξη.

Με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Αυτά θέλουν οι συμπατριώτες μας να ακούσουν από σας. Το σχέδιο και το πρόγραμμα μας.

Ο λόγος σε σας.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Διακομιχάλης  ο οποίος ξεκίνησε κάνοντας αναφορά σε δύο μέλη της Παράταξης που δεν βρίσκονται στη ζωή ,λέγοντας χαρακτηριστικά : Είμαστε όλοι εδώ ,επειδή εσείς μας κρατάτε εδώ και είναι μεγάλη η λύπη μας γιατί λείπουν από κοντά μας δύο αγαπητά πρόσωπα ο Γιώργος Κοπανέζος και ο Χρήστος Χατζημιχάλης.

Αμέσως μετά ο Δ.Διακομιχάλης αναφέρθηκε στους λόγους που το 2014 όταν η Παράταξη του ήλθε τρίτη στις εκλογές  στήριξε τη δεύτερη Κυριακή τη σημερινή Δημοτική αρχή του Γιάννη Γαλουζή.

Όπως είπε το μήνυμα της κάλπης ήταν να αναλάβει τη Δημοτική αρχή μια νέα Παράταξη ,με νέους  ανθρώπους .

 Με την παράταξη αυτή είχαμε κάποιους  κοινούς στόχους σε μεγάλα έργα υποδομής.

Τους στηρίξαμε αφουγκραζόμενοι το λαϊκό αίσθημα  στη βάση προγραμματικών θέσεων. Τους στηρίξαμε τη δεύτερη Κυριακή και όταν ανέλαβαν την εξουσία  τους προτείναμε από την αρχή της 5ετίας συνεργασία. Όμως την αρνήθηκαν.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε μεγάλα έργα που είχαν  συμφωνηθεί  και για τα όποια δεν έκανε κάποια ενέργεια  η σημερινή αρχή.(Αξιοποίηση Θερμοπηγών, νερά εμπορικού δρόμου, κεντρική αφαλάτωση, αποχέτευση τουριστικών περιοχών ,επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου, αξιοποίηση Ψερίμου, ΧΥΤΑ, περιφερειακοί δρόμοι)

 Ακολούθως ο Δ.Διακομιχάλης έκανε εκτενή αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για τη Δημοτική αρχή όμως εξέφρασε το παράπονο του ότι ενώ η Παράταξη του είναι αυτή που έχει αγωνιστεί και έχει εκδηλώσει διαχρονικά ενέργειες για να ωριμάσει το θέμα και μάλιστα η προμελέτη που είχε συνταχθεί επί Δημαρχίας του χρησιμοποιήθηκε ως βάση  από το Υπουργείο Ναυτιλίας για την ίδρυση της ΑΕΝ ,δεν πήρε ούτε ένα ευχαριστώ ,δεν έγινε καμία αναφορά από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Επίσης εκτενή αναφορά έκανε και στην μη επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου αν και είχε ενταχθεί το έργο. Η σημερινή δημοτική αρχή προτίμησε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό μεγαλεπήβολα και ανεκπλήρωτα έργα ,όπως η κατασκευή νέου αεροδρομίου και όχι να ζητήσει την υλοποίηση της επέκτασης του διαδρόμου που θα μπορούσε να γίνει άμεσα ώστε να μπορούν να προσγειώνονται τσάρτερ.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Δ.Διακομιχάλης αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα της Παράταξης τους και για την προοπτική της νέας 4ετίας.

Ξεκίνησε με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας και αναφέρθηκε στην τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παραλιακής.

Μίλησε για τη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού:

1.Αναρρίχηση

2.Αξιοποίηση Ιαματικών Πηγών

3. Αξιοποίηση Ψερίμου

4. Ολοκλήρωση Καταδυτικού πάρκου.

Από πλευράς έργων υποδομής ανέφερε;

1.Αντιμετώπιση νερών βροχής στον Εμπορικό δρόμο

2.Ολοκληρωσης μελέτης λιμανιού

3. Επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου

4. Ολοκλήρωση μελέτης ΓΠΣ

5.Περιφερειακός δρόμος

6.Ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης Απορριμμάτων

7. Πλωτή προβλήτα στον Εμπορειό.

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική .

 Όπως είπε ετησίως θα δεσμεύονται 200.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό που θα διατίθενται:

1. Στήριξη στους άπορους φοιτητές που πετυχαίνουν σε ΑΕΙ –ΤΕΙ  με το ποσό των 2.000 ευρώ ετησίως.

2.Θα δίνονται 1.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που αποκτά 3ο παιδί.

3. Στήριξη στο ΚΕΘΕΑ και λειτουργία ΟΚΑΝΑ

4. Εξυπηρέτηση, στήριξη και διευκόλυνση ασθενών που χρήζουν να μεταβούν στην Αθήνα

 Κλείνοντας την ομιλία του ο Δ.Διακομιχάλης ανέφερε:

Οι Καλύμνιοι πρέπει να ψηφίσουν με τη λογική και όχι με το συναίσθημα . Στην επόμενη εκδήλωση μας μέσα στον Μάρτιο θα παρουσιάσουμε τα 2/3 των υποψηφίων του συνδυασμού μας και τότε θα απαντήσω μόνο σε δικές σας ερωτήσεις.

Συγκινητικό το κλείσιμο της ομιλίας του ευχαριστώντας  τους 2.000 και πλέον συμπατριώτες που τον πήραν τηλέφωνο όταν το 2016 έδινε τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή από την περιπέτεια υγείας που είχε

 Αναλυτικό ρεπορτάζ και video σε επόμενη ανάρτηση μας