Δυσλειτουργία της επιτροπής του ΚΕΠΑ στην Κάλυμνο

1373

Με επιστολή του προς το ΕΦΚΑ που κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου διαμαρτύρεται γιατί επί ένα χρόνο δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) στην Κάλυμνο

Η επιστολή αναφέρει:

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου διαμαρτύρεται γιατί επί ένα χρόνο δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις στην Κάλυμνο, ένα ακριτικό νησί για πιστοποίηση αναπηρίας αλλά μόνο σε αραιά χρονικά διαστήματα για άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν.

Υπάρχουν όμως άτομα όπως καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, μικρά παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας που πρέπει να μετακινηθούν 100 μίλια από την Κάλυμνο στη Ρόδο για να περάσουν επιτροπή για πιστοποίηση αναπηρίας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία που σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στα νησιά μας , η πρόσβαση τους προς και από τη Ρόδο να καθίσταται προβληματική.

   Το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ομιλεί για νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική και η πολιτική σας αυτή την περίοδο δεν  συνάδει με τη νησιωτικότητα.

Παρακαλούμε πολύ όπως επιλύσετε άμεσα αυτό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της επαρχίας Καλύμνου.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός