Την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πάσχοντες συνάνθρωποι μας στην Κάλυμνο, λόγω του ότι δεν υπάρχει πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία των επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσο,ο Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο Μ. Κόνσολας αναφέρει ότι καρκινοπαθείς, άτομα με καρδιοπάθειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι από την Κάλυμνο, είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο προκειμένου να περάσουν από επιτροπή.

«Ουδείς φαίνεται δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ταλαιπωρίας ενός πάσχοντα συνανθρώπου μας, που για να πιστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματός του, είναι αναγκασμένος να διανύσει 100 ναυτικά μίλια και να διανυκτερεύσει και στη Ρόδο, με ό, τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη κίνηση ως επίδειξη αναλγησίας από την πλευρά της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Μ.Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την πλήρη λειτουργία της επιτροπής του ΚΕΠΑ στην Κάλυμνο, προκειμένου να μην αναγκάζονται πάσχοντες συνάνθρωποί μας να μεταβαίνουν στη Ρόδο.