Το ΔΣ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη  διοργάνωση Ανοιξιάτικων-Πολιτιστικών-Αθλητικών Εκδηλώσεων- Προβολής και Διαφήμισης του Δήμου Καλυμνίων έτους 2019.

Την εισήγηση προς το ΔΣ έκανε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού Ιωάννης Διαμαντής και ο συνολικός προϋπολογισμός  ανέρχεται στο ποσό των 19.716 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση προβλέπεται για το έτος 2019 η διοργάνωση των Ανοιξιάτικων Πολιτιστικών – Αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλυμνίων. Την περίοδο αυτή και καθώς πλησιάζουμε προς την περίοδο των Αποκριών και του Πάσχα ο Δήμος επιθυμεί να προβεί στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα δώσουν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Αποκριές

-Την Κυριακή των Αποκριών, όλοι οι μαθητές του νησιού, κατεβαίνουν με την εποπτεία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τους και πραγματοποιούν, αποκριάτικη παρέλαση με τραγούδι και χορό, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλος.

Την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, στον Βαθύ, στην Χώρα Καλύμνου και στον Πάνορμο. Εκδηλώσεις οι οποίες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, ενισχύοντας έτσι και την αγορά των χωριών αυτών.

Πάσχα

-Η μεγάλη Εορτή της ορθοδοξίας το Πάσχα με την Περιφορά των Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή και ο καθιερωμένος χορός στην κεντρική πλατεία του νησιού μας από το Λύκειο Ελληνίδων, παρουσία όλων των Καλύμνιων αλλά και πλήθους επισκεπτών από Ελλάδα και Εξωτερικό είναι μερικές από τις σπουδαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Το νησί μας φημίζεται για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα που αναβιώνουν τέτοια εποχή κάθε χρόνο, δεκαετίες τώρα και που συγκινεί όλους τους παρευρισκόμενους.

Αθλητική εκδήλωση

 Επίσης Ο Δήμος μας επιθυμεί σε συνεργασία με τα 2 Σωματεία Καλαθοσφαίρισης του νησιού μας, να διοργανώσει την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2 τελικές φάσεις (Final Four) Δωδ/σου με την συμμετοχή ομάδων του νησιού μας.

 ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ως στόχους των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Δήμος μας θέτει:

-Την προβολή και διαφήμιση του νησιού μας.

-Την ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινωνίας μας με τα ήθη και έθιμα μας.

-Την ανάδειξή του πολιτισμού και της κουλτούρας μας.

-Την ανάπτυξη του Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις και το προϋπολογιζόμενο κόστος.