Παίκτης στη Λέρο έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Ρόδο

2133

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε χθες Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στη Λέρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ΑΕ Λέρου με τη Δόξα Καρδάμαινας (2 – 1) για τον όμιλο των νήσων επισκίασε την αγωνιστική δραστηριότητα των τοπικών μας πρωταθλημάτων.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Λεωνίδας Ηλίας διεκδίκησε τη μπάλα και έπεσε άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα.

Αμέσως έπεσε πάνω του ο γιατρός αγώνα Χρήστος Δεληγιώργης ο οποίος με την βοήθεια και του απαραίτητου ιατρικού εργαλείου που προμήθευσε την ομάδα της Λέρου η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατάφερε να επαναφέρει την γλώσσα και να του σώσει κυριολεκτικά τη ζωή.

Ο αθλητής δεν είχε τις αισθήσεις του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί με ελικόπτερο στη Ρόδο. Ο παίκτης ανέκτησε τις αισθήσεις του και πλέον θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να φανεί αν αντιμετωπίζει περεταίρω πρόβλημα.

Ήταν πραγματικά καταλυτική η παρουσία του γιατρού η παρουσία του οποίου λειτούργησε ευεργετικά για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πόσο πολύτιμη αλλά και ουσιαστικά είναι η παρουσία των γιατρών στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και πόσο σημαντική ήταν η παρέμβαση της διοργανώτριας αρχής της ΕΠΣΔ προκειμένου να μην είναι εφικτό να πραγματοποιείται παιχνίδι με την παρουσία κάποιου που απλά γνωρίζει από πρώτες βοήθειες.

Ο γιατρός μπορεί να σώσει ζωές και είναι απαραίτητος σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις

(Πηγή: news12.gr)