Το πολιτικό σκηνικό στην Κάλυμνο 100 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

1552

100 ημέρες εναπομένουν μέχρις τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και μπορεί στην Κάλυμνο να είναι γνωστοί οι 6 υποψήφιοι Δήμαρχοι που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να συμμετέχουν, όμως τις  κινήσεις τους  τις κρατούν μυστικές και δύο τινά μπορεί αυτό να σημαίνει.

 Είτε υπάρχει απροθυμία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων να συμμετέχουν με αποτέλεσμα τη δυστοκία συγκρότησης των συνδυασμών ή «φοβούνται και τη σκιά τους» και κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ώστε να αποφύγουν τις ενοχλήσεις οι υποψήφιοι τους δημοτικοί σύμβουλοι από επικεφαλής άλλων παρατάξεων.

Από πλευράς ανοικτών συγκεντρώσεων κι αυτές κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Το περασμένο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 ο Δημήτρης Διακομιχάλης άνοιξε τον κύκλο των ανοιχτών εκδηλώσεων με πολιτική συγκέντρωση στο Ισόγειο του Πνευματικού κέντρου και την παρουσία πολύ κόσμου.

Στην ομιλία του ο Δ.Διακομιχάλης έκανε αναφορά στο πρόγραμμα του, ενώ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού με τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα τα ανακοινώσει προς το τέλος Μαρτίου 2019,  αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής  περιόδου που ξεκινά στις 26 Μαρτίου 2019.

 Ο  Ι.Μαστροκούκος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 στα γραφεία της Παράταξης σε « κλειστό κύκλο» χωρίς την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ που δεν προσκλήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής έχει προγραμματίσει ανοικτή πολιτική συγκέντρωση για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 συνδυάζοντας την με τον απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής και την παρουσίαση  νέων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιώργος Μαύρος, Μιχάλης Μπούκης και Σάκης Χούλης φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής και προς το παρόν δεν έχουν προγραμματίσει κάποια ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

Βέβαια το περίεργο είναι, ότι ανεπίσημα και καφενειακά, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δηλώνουν αισιόδοξοι, ότι έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια τους και είναι έτοιμοι να ανέβουν τα σκαλοπάτια του Δημαρχιακού Μεγάρου!!

 Κοντός ψαλμός αλληλούια !!