Στις 4.30 το απόγευμα την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, έφτασε με το ταχύπλοο σκάφος της γραμμής από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο, ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Το Μάκη  Βορίδη προσκεκλημένο της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση κοπής της πίτας, συνόδευαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας και ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Στην προβλήτα του λιμανιού υποδέχθηκαν τον Μάκη Βορίδη ο Πρόεδρος  της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής μέλη της Οργάνωσης και φίλοι της ΝΔΜετά την άφιξη του στο νησί και πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε σε μεγάλη αποθήκη σφουγγαριών της Οικογένειας Κόκκινου.

Οι ιδιοκτήτες της αποθήκης, Βασίλης Κόκκινος και ο γιός του Γρηγόρης , που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ,  μέσα σε αυτή την αποθήκη σφουγγαριών, εξήγησαν στο Μάκη Βορίδη και στη συνοδεία του, ότι έχει σχέση με την ιστορία του νησιού, την σπογγαλιεία , την επεξεργασία των σφουγγαριών και τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

 Στις 7.30 μμ πραγματοποιήθηκε στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου η  εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου με την κοπή την πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παίσιος, ενώ  κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Βορίδης

Της ομιλίας του Μάκη Βορίδη προηγήθηκε το καλωσόρισμα του Πρόεδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή,  ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί από την οργάνωση κάνοντας παράλληλα και ένα σύντομο απολογισμό. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρώην βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη και τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Μάκης Βορίδης.

 Ο Μάκης Βορίδης με έναν χειμαρρώδη ,ουσιαστικό, τεκμηριωμένο  και κατανοητό λόγο, καθήλωσε το ακροατήριο που χρειάστηκε αρκετές φορές να το διακόψει για να τον χειροκροτήσει.

 Το λόγο του ξεκίνησε ο Μάκης Βορίδης παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή ,ότι στόχος της Τοπικής είναι πως θα φέρει πίσω τους 2 χιλιάδες και πλέον Νεοδημοκράτες,εδώ στην Κάλυμνο, που στις προηγούμενες εκλογές απομακρύνθηκαν από το κόμμα κάνοντας άλλες πολιτικές επιλογές.

 Θύμισε  όλα αυτά που το ΣΥΡΙΖΑ είπε δυνατά και φωναχτά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ,για κατάργηση των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις ,για κατάργηση των μνημονίων κάτι που άρεσε  στον κόσμο, αλλά κι αυτά που είπε χαμηλόφωνα και δεν έλαβε υπόψιν ο κόσμος για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας για διαχωρισμό Κράτους –εκκλησίας, για ανοιχτά σύνορα για τους μετανάστες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση, εστιάζοντας στις σχέσεις κράτους – εκκλησίας και  θρησκευτικής ουδετερότητας

 Να σημειώσουμε ότι από τοπικά πολιτικά πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν ο τεως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας ,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο περιφερειακός  σύμβουλος και  υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μπούκης, Περιφεριακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Video με αναλυτικά ρεπορτάζ από την άφιξη και την επίσκεψη στην αποθήκη σφουγγαριών αλλά και την εκδήλωση κοπής της πίτας και την ομιλία του Μάκη Βορίδη  που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας  Χαραμαντάς σε επόμενη ανάρτηση μας.