BBC εναντίον Ελλάδας: Πολύ σύντομα ήρθε η γελοιοπόίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών- Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1081

Μια εκπρόσωπος του ΒΒC επιστημονικής εμφάνισης πρόσφατα διαπίστωσε στη Χώρα μας αφανή καταπιεσμένη Σλαβομακεδονική μειονότητα.Το καθήκον της αντίκρουσης των απόψεων του ΒΒC (=της Αγγλίας=των ΗΠΑ=του ΝΑΤΟ=των Δυτικών) το αφήνουμε σε άλλους και δη σ’ αυτούς που υπέγραψαν και στήριξαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς με το σημερινό μας άρθρο θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τις πολιτικές  σκοπιμότητες του ΒΒC (=της Αγγλίας=του ΝΑΤΟ=των Δυτικών).


 1) Η Συμφωνία των Πρεσπών γελοιοποιείται με το δημοσίευμα του ΒΒC

Υποτίθεται (= κατά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης),ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε με κεντρικό στόχο να εξαφανιστεί η προοπτική αλυτρωτικών βλέψεων της Βόρειας Μακεδονίας [που μέχρι πρότινος την λέγαμε ΠΓΔΜ,αλλά τώρα και εμείς προσαρμοζόμαστε στα τετελεσμένα  και νομοθετημένα) επί της Ελληνικής Μακεδονίας.

Ως δεύτερος στόχος έρχεται (πάντα κατά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης) η λύση των διεθνικών προστριβών μεταξύ Ελλάδας και Β.Μακεδονίας και ν’ ανοίξει περίοδος φιλίας και συνεργασίας των δύο γειτονικών λαών.Και μόνον πια ως τρίτος λόγος αναφέρεται η άρση των εμποδίων για την είσοδο της Β.Μακεδονίας άμεσα στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην ΕΕ.

Αυτός ο λόγος που για την Κυβέρνηση αναφέρεται ως τρίτος κατά σειρά και σε σημασία,είναι για μας όχι απλά ο πρώτος,αλλά ο κύριος λόγος:οι άλλοι δύο έρχονται συμπληρωματικά για εσωτερική κατανάλωση για να δεχτεί ο Ελληνικός λαός αναντίρρητα την Συμφωνία (=χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Το δημοσίευμα του ΒΒC ακριβώς αυτό απέδειξε: Η επειρηματολογίατης Κυβέρνησης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν φλυαρίες για εσωτερική κατανάλωση.

Αποδείχθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν προστατεύει την Χώρα μας από τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων,αλλ’ απεναντίας τις διεγείρει και υποκινεί.Επειδή δε μπορεί οι γείτονες μας μπορεί ν’ αργήσουν να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται,έρχονται οι Άγγλοι (=οι ΝΑΤΟικοί=οι Δυτικοί)ανακινούν και επικαιροποιούν το ζήτημα


2) Ποιά η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος

Είναι πράγματι ν’ απορεί κανείς: Αφού ο Αλ. Τσίπρας έκανε το θέλημα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βάζοντας άμεσα την Β.Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην ΕΕ,γιατί οι Άγγλοι (=οι ΝΑΤΟικοί=οι Δυτικοί) του φέρθηκαν τόσο σκληρά και αχάριστα;Ακριβώς επειδή εδώ η αχαριστία γίνεται προκλητική οι Άγγλοι έστειλαν μια επιστήμονα (γλωσσολόγο,γενετήστρια κάτι τέτοιο) και όχι δημοσιογράφο ή πολιτικό,όπου τότε η πολιτική σκοπιμότητα θάταν ολοφάνερη (ενώ με την επιστήμονα–που δήθεν πρέπει να είναι αντικειμενική) η πολιτική σκοπιμότητα γίνεται συγκαλυμμένη.

Η δική μας άποψη είναι η εξής:Κύριος στόχος των Δυτικών είναι να μπεί η Β.Μακεδονία στο ΝΑΤΟ για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικοί τα Βαλκάνια από μια εδραίωση της Ρωσίας στη Σερβία(=ή να μην εδραιωθούν οι Ρώσοι στη Σερβία και να κυκλωθεί πλήρως η Ρωσία από το ΝΑΤΟ,ή αν εδραιωθεί η Ρωσία στη Σερβία να είναι εκεί κυκλωμένη από  ΝΑΤΟικές δυνάμεις).

Το πότε η Β.Μακεδονία μπεί στην ΕΕ δεν πολυενδιαφέρει τους Δυτικούς.Η ΕΕ για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι δέλεαρ (αν όχι δόλωμα) για να μπεί η υποψήφια χώρα στο κανάλι που οδηγεί στο ΝΑΤΟ.

Από τη στιγμή που η Β.Μακεδονία με την Συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει μια κι έξω στο ΝΑΤΟ,η ένταξη της στην ΕΕ χάνει την επικαιρότητα της(=για μια ΕΕ που διαλύεται από τ’ αδιέξοδα και τις αντιθέσεις της,τι νόημα έχει να διαλυθεί με την παρούσα σύσταση της,ή με μια χώρα παραπάνω).Τώρα πια που ο βασικός σκοπός επετεύχθη (=η ένταξη της Β.Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ),οι Άγγλοι θέλησαν όσο γίνεται πιο γρήγορα να προστατευθούν από παράπλευρες ζημιές.


3) Ο ενδεχόμενος κίνδυνος

Αναφέραμε ήδη ως δεύτερο λόγο (κατά τα λεγόμενα της Κυβέρνησης) την έναρξη μιας Νέας Εποχής φιλίας και συνεργασίας με την γείτονα χώρα.Οι Άγγλοι (=οι Δυτικοί) καταλαβαίνουν μεν,ότι αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση,πλην όμως έχουν το προηγούμενο των κινήσεων του Αλ. Τσίπρα για μια Ένωση των Βαλκανικών χωρών [μέσα και η Σερβία που είναι φιλική με τη Ρωσία]Φυσικά αυτή η κίνηση του Αλ.Τσίπρα είναι σε γνώση της ΕΕ με μια έστω κρύα έγκριση της .Επισήμως ο Αλ.Τσίπρας διακηρύσσει ότι αυτή η κίνηση είναι για το καλό της ΕΕ,γιατί δένει και την Σερβία εντός της ΕΕ και κρατά ανοικτή την προοπτική ένταξης της στο ΝΑΤΟ (με οριστικό ξεπέταγμα της Ρωσικής επιρροής από τα Βαλκάνια).

Η Διαλεκτική όμως λέει: Ό,τι τώρα υπό τις δεδομένες συνθήκες μια κίνηση είναι αφηρημένη δυνατότητα (=δυνατότητα με πολύ μικρή πιθανότητα πραγμάτωσης),υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική δυνατότητα (=δυνατότητα με μεγάλη πιθανότητα πραγμάτωσης).Αυτό φοβούνται οι Άγγλοι: Στην πορεία της διάλυσης της ΕΕ και της αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της Ρωσίας,η κίνηση του Αλ.Τσίπρα για Ένωση των Βαλκανίων,αντί να δουλέψει υπέρ της Δύσης να δουλέψει υπέρ των Βαλκανικών χωρών και της Ρωσίας. Διά ταύτα μπαίνει προκαταβολικά η γνωστή τακτική της Αγγλικής Αποικιοκρατίας του “διαίρει και βασίλευε”.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Άγγλοι δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα ωριμάσει στα κεφάλια των Βορειομακεδόνων η ιδέα για  διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας και τις βάζουν οι ίδιοι οι Άγγλοι σε κίνηση.Πώς θα προκαλέσουν οι Άγγλοι το “διαίρει”;Η Β.Μακεδονία με υπόδειξη των Άγγλων θέτει θέμα Μακεδονίας στην Ελλάδα.Η Ελλάδα διαμαρτύρεται,η Σερβία και η Βουλγαρία υποστηρίζουν την Β.Μακεδονία και η συνεργασία στα Βαλκάνια διαλύεται και οι Άγγλοι χαίρονται.

4) Ο δευτερεύων στόχος

Η πιο πάνω ερμηνεία εξηγεί μεν την αναγκαιότητα της έγκαιρης ανακίνησης του Σλαβομακεδονικού κατά της Χώρας μας,αλλά δεν εξηγεί το κατεπείγον της κίνησης  (τώρα στην προεκλογική περίοδο να πληγεί ο Αλ.Τσίπρας).Το κατεπείγον εξηγείται ως εξής:Ο στόχος των Δυτικών είναι να κρατάν τους λαούς σε υποταγή και εκμετάλλευση μέσω ξεπουλημένων κυβερνητών. Αυτό το καθήκον το έβγαλε πέρα ο Αλ.Τσίπρας. Πλην όμως τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς του τις εμφανίζει ως προιόν αφόρητων πιέσεων και εκβιασμών σε βάρος της Χώρας μας.Αυτό σημαίνει για τους Δυτικούς το εξής: καλός είναι ο δούλος,αλλά μήπως θα πρέπει να κρατάμε μια εφεδρεία με ένα δουλόφρονα;Από δω προκύπτει η ανάγκη μιας ορισμένης ενίσχυσης του Κ.Μητσοτάκη.Ο Αλ.Τσίπρας είναι ο δούλος,ενώ ο Κ.Μητσοτάκης είναι ο δουλόφρων.Η κίνηση αυτή των Άγγλων για άμεση γελοιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα προεκλογικό δώρο των Δυτικών στον εκπρόσωπο της Δεξιάς