Στις 4.30 το απόγευμα χθες Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, έφτασε με το ταχύπλοο σκάφος της γραμμής από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο, ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Το Μάκη  Βορίδη προσκεκλημένο της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση κοπής της πίτας, συνόδευαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας και ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Στην προβλήτα του λιμανιού υποδέχθηκαν τον Μάκη Βορίδη ο Πρόεδρος  της ΔΗΜ.Τ.Ο Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής μέλη της Οργάνωσης και φίλοι της ΝΔΜετά την άφιξη του στο νησί και πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση, ο Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε σε μεγάλη αποθήκη σφουγγαριών της Οικογένειας Κόκκινου.

Οι ιδιοκτήτες της αποθήκης, Βασίλης Κόκκινος και ο γιός του Γρηγόρης , που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση ,  μέσα σε αυτή την αποθήκη σφουγγαριών, εξήγησαν στο Μάκη Βορίδη και στη συνοδεία του, ότι έχει σχέση με την ιστορία του νησιού, την σπογγαλιεία , την επεξεργασία των σφουγγαριών και τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

 Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

15-2-2019 Άφιξη και επίσκεψη –ξενάγηση σε αποθήκη σφουγγαριών του Μάκη Βορίδη