Βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου για τη συμμετοχή του στο δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία»

888

Από το 2ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο σας περιλαμβάνεται στα σχολεία που πρόκειται να βραβευθούν. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να παραλάβετε το βραβείο σας, την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή της, που απευθύνει στο σχολείο μας η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», διοργανώνει εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων που συμμετέχουν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη.  Η εκδήλωση πρόκειται να διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 από τις 10:00 έως τις 15:00.

          Είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια (η διαδικασία επιλογής γίνεται κάθε δύο χρόνια), που το σχολείο μας βραβεύεται από τον παραπάνω φορέα με την οικολογική σημαία και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους/ες.

          Συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με ζήλο για την υλοποίηση   περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα πλαίσια του παραπάνω δικτύου και ευχόμαστε να συνεχίσουν με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό την προσπάθεια της ευαισθητοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων στα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.