Η βάση που θα στηθεί το άγαλμα του σφουγγαρά στην Κάλυμνο.(video)

1482

Έπεσε το μπετόν για την βάση όπου θα στηθεί το άγαλμα του σφουγγαρά στην Κάλυμνο, στην προκυμαία από το Δημαρχείο προς τον  Άγιο Στέφανο, (Πλατεία Tarpon Spings).

 Να σημειώσουμε ότι η τσιμεντένια κολώνα της βάσης  τοποθέτησης του έργου, θα επενδυθεί με ακανόνιστου μεγέθους “βράχους” και  θα είναι λιθόκτιστη με τελικό ύψος 1.30 μέτρων πάνω από το έδαφος

Με κατάλληλο σύστημα θα αντλείται θαλασσινό νερό από ένα κοντινό μέρος, το οποίο θα περιρρέει τη βάση, κάτω από τα πόδια του “σφουγγαρά” και στη συνέχεια θα συλλέγεται σε ένα περιμετρικό αυλάκι, γύρω από τη βάση και θα επιστρέφει στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης του έργου από κοντά, θα ακούει και θα βλέπει το ζωντανό νερό να κυλάει πάνω από τις πέτρες της βάσης καταλήγοντας ανακυκλούμενο πάλι στη διπλανή θάλασσα !!  Θα ληφθεί επίσης μέριμνα και για τον φωτισμό του όλου έργου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η όλη  κατασκευή της στήριξης και ανάδειξης  του αγάλματος μελετήθηκε και  υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, με τη συμβουλευτική ευθύνη του γλύπτη, Σακελλάρη Κουτούζη.

 Για το άγαλμα του σφουγγαρά που δημιούργησε ο γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης να αναφέρουμε ότι  έχει ύψος 2,50 μέτρα, είναι από μπρούτζο κατάλληλο για εξωτερικό και μάλιστα παραθαλάσσιο χώρο και έχει βάρος περίπου 250 κιλά.

Όπως και  σε άλλα έργα του ο Σακελλάρης Κουτούζης χρησιμοποίησε για το κεφάλι, τη μορφή Καλύμνιου σφουγγαρά, η οποία κατά τον καλλιτέχνη, αποδίδει τη θαλασσινή αρμύρα με τις χαρακτηριστικές βαθιές ρυτίδες, αλλά και το θάρρος και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της θάλασσας .

Το όλο έργο βάση και άγαλμα  θα έχει τελικό ύψος 3,80 μέτρα.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

1-3-2019 Η βάση που θα στηθεί το άγαλμα του σφουγγαρά στην Κάλυμνο