Καρέ-καρέ η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κάλυμνο από το φακό του kalymnos-news.gr

1716

Εντυπωσιακή παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το πρωί, στην Κάλυμνο  στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής  Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Βοηθούντος του ανοιξιάτικου καιρού η παραλιακή του νησιού κατακλύστηκε από κόσμο.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  χοροστατούντος του Επισκόπου Στρατονικείας Στεφάνου  συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νέος Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας και τον Πρόεδρο της ΝΔ ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Κατά σειρά κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικης Πολιτικής και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας ,εκ μέρους της ΝΔ ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής,ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπούκης , για την εθνική αντίσταση ο Πρόεδρος του ΔΣ Καλύμνου Ποθητός Μαγκούλιας, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Ευάγγελος Μητρούτσικος, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Διοικητής τςη ΑΕΝ Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνοu Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος , ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ανθυποπυραγωγός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος , ο Πρόεδρος   Εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος  και τέλος  εκ μέρους των Παλαιών Πολεμιστών o Αντώνης Βαζανέλης .

Ακολούθησε η παρέλαση που ήταν εντυπωσιακή και ο κόσμος κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει την μαθητιώσα νεολαία,τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τους προσκόπους ,το Λύκειο Ελληνίδων και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα που στο πέρασμα τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Στη σημερινή παρέλαση έλαβαν για πρώτη φορά μέρος Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και 2 οχήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου

Στο χώρο της παρέλασης επικράτησε υποδειγματική και απόλυτος τάξη  και αξίζουν των συγχαρητηρίων ο Λιμενάρχης και τα στελέχη του Λιμεναρχείου που είχαν την ευθύνη.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει video και άλμπουμ με πλούσιο φωτορεπορτάζ .

Και μην χάσετε την εκπομπή “Εν Καλύμνω … τώρα” με το Δημήτρη Δρόσο ,Μπέττυ Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου 2019,στις 13.30 το μεσημέρι από τη συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Κω με πλούσιο ρεπορτάζ από τη σημερινή παρέλαση.