Νέους τύπους βίζας ανακοίνωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση

10028

To υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές αλλαγές σε τύπους βίζας που αφορούν, μεταξύ άλλων, θέσεις εργασίας σε ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων, σε θρησκευτικά ιδρύματα, όπως και σε τύπους βίζας που αφορούν γονείς.

Ρυθμίσεις για εργασία στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων 

Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι πάροχοι υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων είναι πλέον σε θέση να προσλάβουν εργαζόμενους από το εξωτερικό με εξειδικευμένες δεξιότητες για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη ηλικιωμένων Αυστραλών από διάφορα εθνοτικά υπόβαθρα.

Η ειδική σύμβαση εργασίας με κάποια εταιρεία επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων να έχουν πρόσβαση σε εργαζόμενους από το εξωτερικό που προηγουμένως δεν ήταν σε θέση να το κάνουν, καθώς το απαιτούμενο επάγγελμα δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επιλέξιμων εξειδικευμένων επαγγελμάτων. 

Νέος τύπος βίζας την επανένωση οικογενειών 

Η βίζα προσωρινής διαμονής θα δίνει το δικαίωμα σε γονείς παιδιών αλλά και παππούδες και γιαγιάδες παιδιών που ζουν στην Αυστραλία να επανενωθούν και να περάσουν χρόνο μαζί τους. Η διάρκεια παραμονής τους στην χώρα θα φτάνει αρχικά ως και τα πέντε έτη.

Με την πάροδο της πενταετίας, θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενουν να υποβάλουν αίτηση για δεύτερη βίζα για άλλα πέντε χρόνια παραμονής τους στη χώρα.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 17 Απριλίου, και όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Ντέιβιντ Κόλμαν, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης έως και 15.000 θεωρήσεις κάθε χρόνο για γονείς και παππούδες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους…

Ο κ. Κόλμαν δήλωσε ότι η νέα βίζα αποδεικνύει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι στηρίζει τις μεταναστευτικές κοινότητες. «Αυτή η νέα θεώρηση θα ωφελήσει τις αυστραλιανές οικογένειες» δήλωσε ο υπουργός. 

ΠΗΓΗ: www.sbs.com.au