Προοδευτικό Μέτωπο: Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει Δούρειο Ίππο για να διαλύσει τα μικρά κόμματα.-Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1289Τις τελευταίες μέρες (Φλεβάρης του 2019) γίνεται πολλή συζήτηση στα ΜΜΕ (και δη τα ηλεκτρονικά) για το Προοδευτικό Μέτωπο, που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους αποστάτες των μικρών Κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι το Προοδευτικό του Μέτωπο θα πολεμήσει εναντίον του Νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς.

Ισχυριζόμαστε,ότι το Προοδευτικό Μέτωπο είναι μια πολιτική απάτη με αποκλειστικό σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύοντας και ενσωματώνοντας πολιτικούς παράγοντες  να καλύψει την δημοσκοπική διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ.

Με την παρουσίαση του παρόντος άρθρου αυτό ακριβώς θέλουμε ν’ αποδείξουμε

1 ) Γιατί προηγείται δημοσκοπικά η ΝΔ;

Γιατί όμως προηγείται δημοσκοπικά η ΝΔ;Nα υποστηρίξει κανείς,ότι η ΝΔ προηγείται δημοσκοπικά επειδή ο λαός προτίμησε τις θέσεις και το Πρόγραμμα της ΝΔ,είναι παράλογο:Ο λαός καταδικάζει και εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ,γιατί στη πράξη και(έστω κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς) εφάρμοσε ένα Πρόγραμμα ηπιότερο απ αυτό ,που φανερά και με καμάρι διακηρύσσει η ΝΔ.

Είναι ανόητο να πιστεύουμε,ότι ο λαός ανάμεσα στο κακό (του ΣΥΡΙΖΑ) και το χειρότερο (της ΝΔ) χειροκροτεί το χειρότερο.Ο λαός τιμωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοτας προτίμηση στον αντίπαλο του για την Εξουσία: είναι μια παιδιάστικη συμπεριφορά,γιατί ο λαός μας είναι παγιδευμένος στο Σύστημα.Αυτό γίνεται φανερό από το εξής: Αν παρά τις υποχωρήσεις και τις αθετήσεις Ιδεών,Προγραμμάτων και υποσχέσεων,ο λαός έστω δημοσκοπικά ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ,το μήνυμα θα ήταν,ότι ο λαός επιβραβεύει την αναξιοπιστία (για να μην πούμε προδοσία,που είναι βαρειά κατηγορία).

Αυτή η συμπεριφορά δεν θα ήταν παιδιάστικη,αλλά ανόητη.Βέβαια μπορεί ν’ απορήσει κανείς: Γιατί τότε ο απογοητευμένος από τους συμβιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει ΚΚΕ;

Η απάντηση είναι η εξής: Ο λαός δεν παίρνει στα σοβαρά το κοινοβουλευτικό Σύστημα. Ο λαός ξέρει ότι η εγχώρια και ξένη Ολιγαρχία του Πλούτου  δεν θ’ αφήσει το ΚΚΕ να κυβερνήσει κοινοβουλευτικά,γιατί τότε η Πλουτοκρατία θα χάσει “τ’ αβγά και τα καλάθια”.Γι αυτό οδηγούμαστε σε μια αδιέξοδη κατάσταση: Απογοητεύεται ο λαός από την Δεξιά ψηφίζει ψευτοΑριστερά. Απογοητεύεται από την ψευτοΑριστερά ξαναψηφίζει Δεξιά κ.ο.κ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ν αποφύγει αυτή την εναλλαγή των Κομμάτων στην Εξουσία και γιαυτό προσπαθεί να καλύψει την διαφορά που τον χωρίζει από την ΝΔ στο χρόνο που του μένει [και αυτός είναι ο λόγος που θέλει να εξαντλήσει την τετραετία]Η βασική μέθοδος είναι οι διάφορες παροχές με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ν’ αποδείξει ότι παραμένει Αριστερά.Πλην όμως δεν αρκεί αυτή η επιχείρηση και δια ταύτα καλείται να παίξει το ρόλο του ο ιδεολογικός παράγοντας.

Διά ταύτα μπαίνει μπροστά η δημιουργία Προοδευτικού Μετώπου που θα ενσωματώσει διάφορους πολιτικούς παράγοντες υπό την σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ. 


2)Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο στα λόγια είναι εναντίον του Νεοφιλελευθερισμού

Από πλευράς Ηθικής και Δικαίου διαφέρει άν κάποιο κακό το έκανες με ελεύθερη επιλογή ή κατόπιν πιέσεως και εκβιασμών.Από πλευράς Πολιτικής δεν διαφέρει σε τίποτε.Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μετά περισσού ζήλου (αλλά και με το ζόρι να ήτανε το αποτέλεσμα δεν αλλάζει) δέχεται την ένταξη στην ΕΕ στην ΕΕ,υποχρεωτικά δέχεται τις επιλογές και τις συμπεριφορές της ΕΕ.

Στρατηγική επιλογή της ΕΕ είναι ο Νεοφιλελευθερισμός (αυτή ήταν η επιλογή της ΕΕ πριν αναλάβει την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να είναι η ίδια και δεν προβλέπεται ν αλλάξει).Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος (ως εκ της επιλογής του για ένταξη στην ΕΕ)να δέχεται την Νεοφιλελεύθερη Πολιτική και τις συνέπειες της στη Χώρα μας.Άρα να έρχεται τώρα και να διαμορφώνει ένα δήθεν Προοδευτικό Μέτωπο στη βάση της αντίθεσης με τον Νεοφιλελευθερισμό,είναι πολιτική απατεωνιά.Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι η ασύδοτη ελευθερία κίνησης της βούλησης της Ολιγαρχίας του Πλούτου. Πρακτικά αυτό σημαίνει εκμετάλλευση των Εργαζόμενων χωρίς όρια και νομικούς περιορισμούς. Σημαίνει ακόμα αφορολόγητη επιχειρηματικότητα.Σημαίνει ακόμα απολύσεις χωρίς συνδικαλιστικές παρεμβολές.Σημαίνει ακόμα κοινωνική πόλωση μέχρι εξαθλίωσης του λαού μας. Σημαίνει πρόωρη γήρανση του πληθυσμού,σημαίνει υπογεννητικότητα και διάλυση του κοινωνικού ιστού και της εθνικής υπόστασης. Γιαυτά συμφωνεί ο Αλ.Τσίπρας διαμαρτυρόμενος και Κ.Μητσοτάκης χειροκροτώντας.Όσον αφορά το ΚΚΕ “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.Ποιός φταίει: αυτός που βοά στην έρημο ή αυτοί που έκαναν την κοινωνία μας έρημο;


3) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον μόνο μιας πλευράς της Ακροδεξιάς

Ενιαίος ορισμός της Ακροδεξιάς είναι δύσκολο να δοθεί (και να γίνει γενικά αποδεκτός).Γιαυτό εμείς θα δώσουμε ελάσσονα και μείζονα ορισμό και υποτίθεται κάπου μεταξύ των δύο κινείται η Ακροδεξιά.Ο ελάσσων ορισμός είναι ο εξης: Ακροδεξιά είναι η αποδοχή του Νεοφιλελευθερισμού+Τοποθέτηση του εθνικισμού ως πυρήνα της Πολιτικής Ιδεολογίας.Με βάση αυτόν τον ορισμό ο Αλ.Τσίπρας δεν είναι κατά της Ακροδεξιάς γιατί για πολύ χρόνο συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ (που με βάση αυτόν τον ορισμό είναι Ακροδεξιά).Ο μείζων ορισμός είναι:Ακροδεξιά είναι: η αποδοχή του Νεοφιλελευθερισμού+τη μετατροπή του εθνικισμού σε πυρήνα της Πολιτικής Ιδεολογίας +
απόρριψη του Κοινοβουλευτισμού και οργάνωση της Παράταξης με αντικοινοβουλευτικές μέθοδες.Με βάση αυτόν τον ορισμό Ακροδεξιά είναι μόνον η Χρυσή Αυγή και ο Αλ.Τσίπρας θεωρείται πολέμιος της Χρυσής Αυγής.Επομένως το Προοδευτικό Μέτωπο που σχεδιάζει ο Αλ.Τσίπρας είναι κίβδηλο ως προς την εναντίωση προς τον Νεοφιλελευθερισμό και αληθινό μόνο ως τη μία,την ακραία,την αντικοινοβουλευτική Παράταξη της Ακροδεξιάς,τη Χρυσή Αυγή.Ο Αλ. Τσίπρας από τη μια διογκώνει τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής και από την άλλη δεν παίρνει κανένα πολιτικό μέτρο κατά της Χρυσής Αυγής.Απλώς θέλει να χρησιμοποιήσει την εναντίωση στην Χρυσή Αυγή ως φόβητρο για να εδραιώσει Συνασπισμό (διαλύοντας τα μικρά Κόμματα)για υπαρξιακούς λόγους (=δεν νοείται Παράταξη χωρίς αντίπαλο δέος).


4) Το “Προοδευτικό”είναι Μέτωπο;

Από τη στη στιγμή που οι δύο διακηρυγμένοι στόχοι του “Προοδευτικού”Μετώπου δεν ισχύουν (ή ισχύουν τόσο λίγο ώστε να μην μας είναι πειστικοί),σημαίνει ότι το Προοδευτικό Μέτωπο δεν είναι αρκούντως Προοδευτικό.Αλλά μήπως είναι Μέτωπο;Μέτωπο είναι η εθελούσια ,ισότιμη και σύγχρονη συνένωση Παρατάξεων για ένα ορισμένο κοινό στόχο.Εδώ τι έχουμε; Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει στόχο -πρόσχημα και στη συνέχεια ψάχνει με διάφορες υποσχέσεις ιδιοτελούς και όχι ιδεολογικού χαρακτήρα να βρεί μεμονωμένους αποστάτες των μικρών Κομμάτων.

Γιατί απευθύνεται σε αποστάτες;

Πρώτον γιατί τα μικρά Κόμματα βλέποντας το πάθημα των ΑΝΕΛ δεν τολμούν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον οι μεμονωμένοι αποστάτες δεν έχουν το κύρος και το θάρρος να θέσουν σε αμφιβολία ούτε τους ιδεολογικούς,ούτε τους πολιτικούς στόχους,που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το Προοδευτικό “Μέτωπο”.

Αυτό πια δεν είναι Μέτωπο! Είναι εξαγορά με διάφορες υποσχέσεις των στελεχών άλλων κομμάτων.Αν αυτή η εξαγορά πάρει διαστάσεις και αν οι αποστάτες προσελκύσουν την πολιτική τους πελατεία στη στάνη του ΣΥΡΙΖΑ,τότε τα μικρά Κόμματα θα διαλυθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει Κυβέρνηση. Εμείς δίνουμε μεγάλη πιθανότητα να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κατόρθωμα