Τοποθετήθηκε το σύστημα άντλησης θαλασσινού νερού που θα περιρρέει τη βάση του Αγάλματος του σφουγγαρά στην Κάλυμνο (video)

1080

Συνεχίζονται οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του αγάλματος του σφουγγαρά που τοποθετήθηκε στην παραλιακή Καλύμνου.

Μετά την επένδυση της βάσης  με ακανόνιστου μεγέθους “βράχους” γίνεται πλακόστρωση στο χώρο γύρω από το άγαλμα.

Επίσης τοποθετήθηκε κατάλληλο σύστημα άντλησης  θαλασσινού νερού από ένα κοντινό μέρος, το οποίο θα περιρρέει τη βάση, κάτω από τα πόδια του “σφουγγαρά” και στη συνέχεια θα συλλέγεται σε ένα περιμετρικό αυλάκι, γύρω από τη βάση και θα επιστρέφει στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης του έργου από κοντά, θα ακούει και θα βλέπει το ζωντανό νερό να κυλάει πάνω από τις πέτρες της βάσης καταλήγοντας ανακυκλούμενο πάλι στη διπλανή θάλασσα !! 

Θα ληφθεί επίσης μέριμνα και για τον φωτισμό του όλου έργου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η όλη  κατασκευή της στήριξης και ανάδειξης  του αγάλματος μελετήθηκε και  υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, με τη συμβουλευτική ευθύνη του γλύπτη, Σακελλάρη Κουτούζη.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

20-3-2019 Τοποθετήθηκε το σύστημα άντλησης που θα περιρρέει τη βάση του Αγάλματος του σφουγγαρά