Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Κάλυμνο.

1665

΄Ωρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων.


΄Ωρα 10.55: Προσέλευση των Επισήμων.
΄Ωρα 11.00 : Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λέρου – Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. κ. Παϊσίου,
συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την κ. Κάσσου Κερασίνα , φιλόλογο του 1 ου Νικηφόρειου Λυκείου Καλύμνου.
Τιμές θα αποδώσει απόσπασμα του 5/42 Σ.Ε και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 11.30: Παράταξη Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο του Λιμεναρχείου, κατά τη σειρά αποχώρησης των τμημάτων.
(Εκκίνηση από το Ξεν. Ολυμπίκ – Τερματισμός τμημάτων στο Δημαρχείο).


Ώρα 11.45 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, στην κεντρική πλατεία, παρουσία των Αρχών και του Λαού. Τιμές κατά την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν άγημα του Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλυμνίων.

΄Ωρα 12.15 : Παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων, του Κέντρου Δημιουργικής
Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, του Λυκείου Ελληνίδων καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης , θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Πλατείας , χορευτική εκδήλωση από το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Καλύμνου.

΄Ωρα 18.00 : Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο κτίριο του Επαρχείου με την φροντίδα του 5/42 Σ.Ε. Καλύμνου και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

΄Ωρα 19.30: Το Αναγνωστήριο Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας , στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου. Η
εκδήλωση περιλαμβάνει :

  • Ομιλία από τον κ. Μιχαήλ Κουτελλά, αρχαιολόγο ,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγνωστηρίου, με θέμα:
    « Μεσολόγγι το έπος των Ελεύθερων Πολιορκημένων».
    -Μουσικό πρόγραμμα , από μαθητική ορχήστρα του ΩΔΕΙΟΥ Καλύμνου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Γεωργίου Μπουφίδη.
  • Τελετάρχης ορίζεται : ο κ. Διακομιχάλης Βασίλειος , δημοτικός υπάλληλος.
    Βοηθός Τελετάρχη ορίζεται : ο κ . Κάππας Γεώργιος, συνταξιούχος.