Εντυπωσιακή παρέλαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το πρωί, στην Κάλυμνο  στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής  Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Βοηθούντος του ανοιξιάτικου καιρού η παραλιακή του νησιού κατακλύστηκε από κόσμο.

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  χοροστατούντος του Επισκόπου Στρατονικείας Στεφάνου  συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νέος Γ.Γ Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας και τον Πρόεδρο της ΝΔ ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον

 Ακολούθησε η παρέλαση που ήταν εντυπωσιακή και ο κόσμος κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει την μαθητιώσα νεολαία,τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τους προσκόπους ,το Λύκειο Ελληνίδων και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα που στο πέρασμα τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Στη σημερινή παρέλαση έλαβαν για πρώτη φορά μέρος Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και 2 οχήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου

Στο χώρο της παρέλασης επικράτησε υποδειγματική και απόλυτος τάξη  και αξίζουν των συγχαρητηρίων ο Λιμενάρχης και τα στελέχη του Λιμεναρχείου που είχαν την ευθύνη.

 Μετά την παρέλαση πολιτικα΄πρόσωπα που ήταν παρόντας έκαναν δηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

25-3-2019 Ο Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου με εντυπωσιακή παρέλασηΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός