Ανοιχτή επιστολή προς όλες τις υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Καλύμνου για θέματα υποδομών του Νοσοκομείου απευθύνει
ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου.

Την επιστολή αυτή παραθέτουμε παρακάτω:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου έχει την άποψη ότι πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές του νοσοκομείου Καλύμνου τόσο σε ιατρικές ειδικότητες που απουσιάζουν εντελώς ή εν μέρει π.χ. Νευρολόγου, Ορθοπεδικού, Πνευμονολόγου, Ψυχίατρου και να ενισχυθούν άλλες μονήρεις ειδικότητες όπως π.χ. Παιδιάτρου κ.λ.π. .Επίσης, πρέπει να καλυτερεύσουν οι υποδομές στο νοσοκομείο Καλύμνου σε ιατρικό μηχανολογικό εξοπλισμό.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου θεωρεί πως η ΤΟΜΥ που σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή στη Χώρα Καλύμνου λόγω της μικρής απόστασης από το νοσοκομείο δεν είναι άκρως απαραίτητη διότι θα κάνει μόνο πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όχι δευτεροβάθμια που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Θα ήταν προτιμότερο να δημιουργηθεί στο Βαθύ της Καλύμνου που απέχει περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της πόλης και έχει μόνιμους περίπου 700 κατοίκους, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο υπερδιπλασιάζονται. Υπάρχουν αρκετοί συμβεβλημένοι ιατροί στον Ι.Σ.Ε.Κ. που μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους ασφαλισμένους και επιπλέον υπάρχει το Περιφερειακό Ιατρείο Πανόρμου που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Είμαστε στη διάθεση σας για όποια περαιτέρω διευκρίνιση χρειάζεστε.