Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 7.30 το βράδυ, στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου  η προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του υποψήφιου δημάρχου Καλυμνίων Σάκη Χούλη

Μία πολιτική συγκέντρωση της Παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με την παρουσία αρκετού κόσμου και ιστορικών στελεχών του ΚΚΕ στην Κάλυμνο\

Να σημειώσουμε ότι πολιτικά πρόσωπα άλλων παρατάξεων  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος και από την Παράταξη του Δ.Διακομιχάλη ο Παντελής Ζωίδης και ο Νικήτας Γιαννικουρής. 

Τον Σάκη Χούλη προσφώνησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Γουρλά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Σάκης Χούλης σε μία μεστή ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων:’

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας καλωσορίζουμε στη σημερινή, πρώτη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλύμνου,μπροστά στη μάχη των εκλογών της 26ης Μάη.

Θέλουμε και επιδιώκουμε η σημερινή, αυτή, πρώτη μας συγκέντρωση να δώσει τροφή για προβληματισμό, να ανοίξει πλατιά η συζήτηση για τις θέσεις του στόχους, που βάζει η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο μας.

Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς βλέπουμε τη μάχη αυτή, με εντελώς άλλον τρόπο από αυτόν που τον βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί. Το λέμε αυτό γιατί θα γίνει προσπάθεια μπροστά στις εκλογές να περάσει μια αντίληψη ότι «τώρα συζητάμε για το δήμο», «τώρα συζητάμε για τον ικανό δήμαρχο», «συζητάμε για το πρόσωπο». Σαφώς και όλα αυτά έχουν τη δική τους σημασία, αλλά δεν είναι αποκομμένα από τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, από τη πολιτική θέση που έχει ο κάθε συνδυασμός. Και είναι πολιτική και ενιαία η μάχη των τοπικών εκλογών, με αυτή των Ευρωεκλογών, γιατί είναι στην ίδια γραμμή για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, που βρίσκονται μακριά από τα τη κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η σχέση με άλλα λόγια του Δήμου και της Περιφέρειας, είναι όπως τα δυο μας χέρια που το να νίβει τ’ άλλο και τα δύο μαζί το βρώμικο για το λαό μας, πρόσωπο της ΕΕ.

Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν παραμυθιάζουμε κανένα.

Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση που στηρίζει το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε και στην Τοπική Διοίκηση, προσπαθώντας να αναδείξουμε κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού που ζει και εργάζεται στο νησί μας. Και επειδή μπροστά στη μάχη για τη διεκδίκηση του Δήμου θα ακουστούν πολλά, εμείς σας λέμε να κρατάτε μικρό καλάθι, μιας και δυστυχώς θα ξαναμπούν στο τραπέζι της συζήτησης υποδομές και έργα που απασχολούν το νησί μας εδώ και δεκαετίες.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σάκης Χούλης τόνισε:

Φίλοι και φίλες, σας το λέμε καθαρά, θέλουμε δημοτικούς συμβούλους στο πλάι του αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση, στη δουλειά σε ασφαλές περιβάλλον για να μη φεύγει ο εργάτης της καθαριότητας ή της ΔΕΥΑΚ από το σπίτι για δουλειά και να μην ξέρει αν και πως θα γυρίσει στην οικογένειά του;

Θέλουμε δημοτική αρχή που με το μερίδιο ευθύνης που έχει να αντιστέκεται στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, στους πλειστηριασμούς, να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση του λαού στις υπηρεσίες του δήμου θέλουμε δημοτικούς συμβούλους στήριγμα στη διεκδίκηση για να απαλλαγούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι από δημοτικά τέλη, να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια για τις λαϊκές οικογένειες στο νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, για να μην υπάρχουν σπίτια τον 21 ο αιώνα χωρίς ρεύμα.

Θέλουμε δημοτική αρχή και δημοτικούς συμβούλους που θα θέσουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής του λαού, την ανάγκη να ζει σε ασφαλές περιβάλλον, να διεκδικεί πόρους και κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα αναγκαία έργα, που θα έδιναν διέξοδο και ανάσα και δουλειά σε δεκάδες επαγγελματίες, οικοδόμους και στη νεολαία του νησιού μας.

Μια δημοτική αρχή που σε προτεραιότητα θα έβαζε την ανάπτυξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα νοιαζόταν για τον πολιτισμό καιθα αναδεικνυόταν ως αντίδοτο στα αδιέξοδα της νεολαίας, ένας πολιτισμός απάντηση στη ναρκωκουλτούρα.

Στη συνέχεια έκανε κάλεσμα για την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης που σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του λαού.

Γιατί ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση όπως χαρακτηριστικά είπε σημαίνει:

– Προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου.

-για σύγχρονες παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ασφαλείς για τα παιδιά και τους ενήλικες.

Ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει πως η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με κεντρικό σχεδιασμό, η συλλογή – αποκομιδή από τη δημοτική υπηρεσία, στελεχωμένη με μόνιμο προσωπικό, με τα κατάλληλα μέσα προστασίας στόλο απορριμματοφόρων, κάδους σε κάθε γειτονιά. Καθημερινή συλλογή των απορριμμάτων, ανακύκλωση που θα λειτουργήσει στην πηγή από δημόσιο φορέα και όχι από ιδιώτες.

Διεκδίκηση έργων για την αντιπυρική προστασία του νησιού.

Διεκδίκηση έργων για την αντιπλημμυρική προστασία όλου του νησιού,με φράγματα, συλλεκτήρες και αποταμιευτήρες με σκοπό την διαχείριση των όμβριων υδάτων.

Έλεγχο από της δημοτικές υπηρεσίες όλων των δημόσιων κτηρίων,πρώτα και κύρια σχολείων-νοσοκομείου, για την αντισεισμική τους ικανότητα και άμεσες παρεμβάσεις όπου απαιτείται.

Τριτογενή επεξεργασία των λυμάτων του βιολογικού και μεταφορά τουςμέσω υπέργειου δικτύου, στη λιμνοδεξαμενή του Βαθύ, με στόχο την αξιοποίηση τους για άρδευση.

Στήριξη και προώθηση όλων των δίκαιων αιτημάτων του πρωτογενή τομέα.

Δημιουργία, νέο σύγχρονου λιμανιού, με την ταυτόχρονη διεκδίκηση για φτηνή, καθημερινή και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Τη λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, με φορείς του εργατικού κινήματος, συλλόγους εμποροβιοτεχνών αλλά και συνολικά του λαού για την επαναφορά σε όλα τα νησιά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά και την κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης.

 Κλείνοντας ανέφερε: Σας καλούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, σήμερα.

Να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. Να δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στη συνέχεια προέβη στην παρουσίαση 30 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (15 άνδρες-15 γυναίκες) λέγοντας τα εξής:

Σ’ αυτή τη φάση θα μας επιτρέψετε, να παρουσιάσουμε, τους μέχρι σήμερα υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας, λέγοντας αρχικά ότι για μας αποτελεί μια διαφορετική διαδικασία, όπου η στόχευση είναι να εκφραστεί με ένα συνολικό τρόπο η βασική μας θέση πάνω στα ζητήματα, και που σε καμία των περιπτώσεων δεν μας διακρίνει κανένα στοιχείο αυτοπροβολής και φιλοδοξίας. Αποτελεί συνειδητή απόφαση, συμπόρευσης με τους κομμουνιστές, χωρίς να συμφωνούμε σε όλα.

Παραθέτουμε κατ’αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

1.Βάβλη Κατερίνα, συνταξιούχος, μέλος της ομάδας στήριξης προσφύγων και μεταναστών.
2.Βάλλας Βασίλης, οικοδόμος, πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στις μεγάλες αποστάσεις.
3. Γαβαλάς Σακελλάρης, συνταξιούχος της ΔΕΗ.
4.Γαλανομάτη Πόπη, καθηγήτρια Ισπανικής φιλολογίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨, μέλος της ομάδας στήριξης προσφύγων και μεταναστών.
5.Γεράκη Ξανθίππη, βιολόγος, γραμματέας του ΔΣ της ομάδας διάσωσης (rescue Team).
6. Γουρλά Δέσποινα, Λογοθεραπεύτρια-Ελεύθερη Επαγγελματίας, γραμματέας της Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ Καλύμνου.
7.Γουρλάς Μιχάλης, απόφοιτος του ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, ελεύθερος επαγγελματίας.
8. Εγγλέζος Μανώλης, ιδιωτικός Υπάλληλος.
9. Ζερβός Αντώνης, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της μόνιμης Επιτροπής του ΤΕΕ ΣΤΗΝ Κάλυμνο.
10. Κοττόρου Μαρία, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Βουβάλειο Νοσοκομείο.
11. Κουλιάς Λευτέρης, συνταξιούχος ΔΕΗ
12. Κούρος Γιώργος, Ηλεκτρολόγος μέλος της διοίκησης του σωματείου οικοδόμων Καλύμνου
13. Μαϊλλη Ειρήνη, Περιβαλλοντολόγος, ιδιωτική υπάλληλος
14. Μαϊλλης Θέμελης, Συνταξιούχος οικοδόμος πρώην μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου βόρειας Δωδεκανήσου
15. Μαϊλλης Σακελλάρης, Οικοδόμος πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Καλύμνου, Μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Βόρειας Δωδεκανήσου μέλος της επιτροπής οικονομικού ελέγχου της τομεακής επιτροπής βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ
16.Μακαρούνα Μαρία, Δικηγόρος
17 Μακρυλλός Γιάννης, εφοριακός υπάλληλος του κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων
18. Μαμουζέλου Άννα, Σπουδάστρια του εθνικού Ωδείου Αθηνών, Σπουδάστρια στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin Αυστραλίας στο τμήμα μουσικής
19. Μπατζέλα Ολγα, Θεατρολόγος αναπληρώτρια εκπαιδευτικός πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του πρώτου δημοτικού σχολείου πόλεως
20. Μπιλλήρης Γιάννης, Υδραυλικός πρόεδρος του σωματείου υδραυλικών Καλύμνου
21. Πιζάνια Σεβαστή, Λογίστρια
22. Ρήγα Μαρία, Φυσικός καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση
23.Σαρούκου Κατερίνα, Γιατρός Μετανάστριας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας
24. Σαρούκος Λευτέρης, προγραμματιστής, ιδιωτικός υπάλληλος, Γραμματέας της ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ
25. Σκυλλάς Μικές, Βιολόγος, Καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση Μέλος της ομάδας διάσωσης (Rescue Team)
26. Σταθελάκη Αθανασία, Σχολική Νοσηλεύτρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
27. Ταυλάριος Ιερεμίας, Ιχθυολόγος Προϊστάμενος του τμήματος Αλιείας του Επαρχείου Καλύμνου
28. Τσουνιά Κατίνα, Μαθηματικός
29. Χατζηλάου Κατερίνα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός πρώην δημοτική σύμβουλος της ΔΑΣ
30. Χούλλης Νικόλας, Καθηγητής μηχανολογίας στο ΕΠΑΛ μέλος του συλλόγου «Η Πρόοδος» μέλος της ομάδας στήριξης προσφύγων και μεταναστών

Video με όλη την παρουσίαση των υποψηφίων σε επόμενη ανάρτηση μας
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός