Ο Μιχάλης Αλαχούζος, από την Κάλυμνο, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

1266

Την υποψηφιότητα του Μιχάλη Αλαχούζου,  στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Με μακρά πορεία και εμπειρία σε όλους σχεδόν τους τομείς της διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Καλυμνίων και πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Επαρχίας Καλύμνου την περίοδο 1998-2010,στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο,  αναφέρει τα εξής:

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Είναι τιμή να αγωνίζομαι μαζί με συναδέλφισσες και συναδέλφους κάτω από την φροντίδα – καθοδήγηση του καταξιωμένου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Η καταξίωση και η τιμή αυτού του συνδυασμού έχουν να κάνουν με την πολιτική στόχευση για την επόμενη τετραετία, είτε οι στόχοι είναι μεγάλοι είτε μικροί, όταν αυτοί ξεκινούν και καταλήγουν στην κοινωνία της Περιφέρειάς μας.

Όταν ο άνθρωπος και η πολιτική για τον άνθρωπο αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο μιας πολιτικής προσπάθειας τότε και μόνο τότε αξίζει να αφιερωθείς σ΄αυτήν με όλες σου τις ανθρώπινες δυνάμεις.

Η σημερινή, δύσκολη πολιτική συγκυρία απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων μας στα κοινά, για να αντιμετωπίσουμε-επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα των νησιών της περιφέρειάς μας.  Στόχος μας να κρατηθούμε άπαντες σε ένα περιβάλλον προσιτό, φιλικό, όπου οι πρωτοβουλίες να εξελίσσονται και να διαφυλάσσονται με διαφάνεια και αξιοκρατία, με βλέμμα στο αύριο, στο μέλλον και στις γενιές που θα κληθούν να σταθούν και να δημιουργήσουν, χωρίς πρόσθετα εμπόδια, χωρίς εμμονές και χωρίς την αναβλητικότητα του υδροκεφαλισμού της γραφειοκρατίας.

Αυτοί οι προβληματισμοί, αυτές οι ανησυχίες, όπλισαν την πίστη μου για να διαθέσω τις δυνάμεις μου και την εμπειρία μου στην υπηρεσία όλων των συμπολιτών μου, στο δύσκολο πολιτικό αγώνα της βελτίωσης, της προοπτικής και της συλλογικής αναπτυξιακής προσπάθειας, στη γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1961 στη Χώρα Καλύμνου από τη Φουκαΐνα και τον Νικόλαο Αλαχούζο. Είμαι παντρεμένος με τη Μελά Σεβαστή απ’ το 1989 και πατέρας τριών παιδιών, της Ασπασίας (εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), της Φουκαΐνας (εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) και του Νικόλα (μαθητή Β Λυκείου).

 Το 1978 αποφοίτησα απ’ το 1ο εξατάξιο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου και στη συνέχεια έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή Ευελπίδων, όπου ενώ κλήθηκα ως επιτυχών, εν τέλει δεν έγινα δεκτός στη σχολή για πολιτικούς λόγους.

Την περίοδο 1980-1982 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Ξάνθη, στα τεθωρακισμένα. Εν συνεχεία, το 1983 διορίστηκα στο δήμο Καλύμνου, επί δημαρχίας Θεόφιλου Παπαμιχαήλ, όπου υπηρετώ μέχρι και σήμερα, κατέχοντας τη θέση του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών και του ληξιάρχου. Μέσω της μακρόχρονης αυτής πορείας μου στο δήμο Καλύμνου, αποκόμισα εμπειρία πάνω σε όλους σχεδόν τους τομείς της διοίκησης-λειτουργίας του.

Την περίοδο 1998-2010 (δωδεκαετία) υπήρξα πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος της επαρχίας Καλύμνου. Επίσης, διετέλεσα και αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου επί διετία. Η διακοπή της ενασχόλησης μου με τα κοινά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ιδιότητα του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών που απέκτησα το 2009.

Επιπλέον, υπήρξα για πάνω από οχτώ έτη, μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου των υπαλλήλων ΟΤΑ Δωδεκανήσου, καθώς και οχτώ χρόνια πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους της Επαρχίας (Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αστυπάλαιας). Επιπρόσθετα, υπήρξα ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Καλύμνου, «Η Ελπίδα».

Έχοντας λοιπόν αποκτήσει μία εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, μακριά πλέον από κομματικούς «εναγκαλισμούς»,  θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να «κινηθώ» με όλες μου τις ανθρώπινες δυνάμεις, με σωστή και μεθοδική δουλειά, προς όφελος του πολίτη, του ανέργου, του φοιτητή, του μισθωτού, του ελεύθερου επαγγελματία, του συνταξιούχου, του οικογενειάρχη, του πάσχοντα συνανθρώπου μας.