Ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω(video)

1430

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο αλλά και τα γύρω νησιά, τελέστηκε χθες Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 19.00 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός  στη μνήμη του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτον Σκήνος του Αγίου μας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρόδου κ.κ.Κύριλλος.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και από τις τοπικές Αρχές ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ι.Μαστροκούκος,Δ.Διακομιχάλης , Γ.Μαύρος , Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ο έπαρχος Καλύμνου Ι.Θεμέλαρος και Κω Γ.Χαλκιδιός. Από τις στρατιωτικές Αρχές ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ, ο Ταξίαρχος της ΓΠΔ ΝΑ, ο Διευθυντής της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου,ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος.Δείτε το ρεπορτάζ από τον εσπερινό που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

13-4-2019 Εσπερινός Αγίου Σάββα

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:00΄ μ.μ., ξεκίνησε η τέλεση  Ιεράς  Αγρυπνίας (Μικρόν Απόδειπνον, οι Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία),  χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιου, (ώρα 09.00΄ μ.μ. με 2:00΄ πρωινή).

Την πρωΐαν σήμερα Κυριακή, 14-4-2019, εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα Προστάτου της Νήσου Καλύμνου,θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα λάβει χώρα η Λιτανεία εντός της Ιεράς Μονής, της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου και θα ψαλλεί δέηση προ του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα, υπέρ των αποδήμων αδελφών μας και των εν θαλάσση καλώς πλεόντων.

Το εσπέρας της Κυριακής, 14-4-2019 και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα ψαλλεί ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος