Ο Περιφερειάρχης Γ.Χατζημάρκος συναντήθηκε στην Κάλυμνο με το Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς Κρις Αλαχούζο (video)

582

Στην Κάλυμνο βρίσκεται στα πλαίσια προεκλογικής του περιοδείας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και είχε την ευκαρία σε μιά ξεχωριστή συνάντηση με τον Καλύμνιο   Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς Κρις Αλαχούζο  που βρίσκεται στην ιδιαιτέρα του πατρίδα για να περάσει τις ημέρες του ΠΆΣΧΑ να γνωριστούν από κοντά.

Η συνάντηση έγινε στο Επαρχιακό Μέγαρο μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και  ζεστό κλίμα και έγινε μια δημιουργική συζήτηση για συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς στο πλαίσιο του προγράμματος των αδελφοποιημένων πόλεων, όπου η αμερικανική πόλη, με πρωτοβουλία του Κρις Αλαχούζου έχει αδελφοποιηθεί με τα νησιά της Καλύμνου, της Σύμης και της Χάλκης.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε για την συνάντηση:

«Για μένα είναι μια εξαιρετική τιμή σήμερα να γνωρίζω από κοντά τον Κρις Αλαχούζο που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες και κυρίως τους Δωδεκανησίους και τους Καλύμνιους.

Είναι ο πρώτος ομογενής σε όλη την Αμερική που έχει κερδίσει εκλογές και μάλιστα δύο φορές, ενώ είναι Έλληνας μετανάστης πρώτης γενιάς. Παρακολουθούμε την πολιτική διαδρομή του κ. Αλαχούζου και τα πεπραγμένα του. Γνωρίζουμε πόσο δημιουργική ήταν η θητεία του. Χαιρόμαστε γιατί τον περασμένο Μάρτιο, ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του το εκλογικό σώμα του Τάρπον Σπρινγκς, απόρροια της πολύ πλούσιας δράσης της πρώτης θητείας του ως δήμαρχος, σε επίπεδο έργων και υπηρεσιών που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει.

Συζητήσαμε σήμερα το πρόγραμμα των αδελφοποιημένων πόλεων που ξεκίνησε ο Κρις Αλαχούζος.

Θα είναι πολύ μεγάλη μου χαρά, ως Περιφέρεια να ενισχύσουμε αυτό το πρόγραμμα για τα τρία νησιά μας, να το θωρακίσουμε και να το δούμε να φέρνει αποτελέσματα, πολύ περισσότερο σε επίπεδο τεχνογωσίας και εμπειριών. Εμπειριών που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τους Έλληνες ομογενείς του Τάρπον Σπρινγκς. Είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε το πρόγραμμα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

Την χαρά του για την γνωριμία του από κοντά με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε και ο κ. Αλαχούζος, λέγοντας πως και εκείνος από την πλευρά του παρακολουθεί το έργο που ο κ. Χατζημάρκος επιτελεί στα νησιά. Παράλληλα, τόνισε πως είναι μεγάλη η χαρά και για την συνεργασία των δύο πλευρών, που μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, δράσεις και ανταλλαγές, θα στοχεύσει στην ανάπτυξη των τριών νησιών, της Καλύμνου, της Σύμης και της Χάλκης.

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα ειπώθηκαν μπροστά το φακό του kalymnos-news.gr στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

23-4-2019 Συναντήθηκε με τον Καλύμνιο Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς Κρις ΑλαχούζοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός