Το θέμα αλίευσης Ολοθούριων(δρούλων) συζήτησαν εκπρόσωποι του κλάδου με τον Νεκτάριο Σαντορινιό και Γιώργο Κασσάρα(video)

862

Συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου αλιείας Ολοθούριων(δρούλων) με τον Υπουργό Αναπληρώτη του ΥΝΑΝΠ Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργο Κασσάρα πραγματοποιήθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και όπως είπε στο φακό του  kalymnos-news.gr τόσο ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κασσάρας όσο και οι εκπρόσωποι υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Τα Ολοθούρια, είναι ομοταξία θαλάσσιων Εχινόδερμων με μακρύ σώμα. Απαντώνται στις θερμές και στις εύκρατες θάλασσες. Είναι περισσότερα γνωστά με την κοινή ονομασία αγγούρια της θάλασσας εξαιτίας του σχήματός τους, που θυμίζει το ομώνυμο λαχανικό,ενώ στην Κάλυμνο είναι γνωστά ως δρούλοι.

Η αποτελεσματικότητα των δρούλων ως δόλωμα είναι γνωστή ,ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει και η αγορά της Κίνας αφού οι δρούλοι σερβίρονται σε πανάκριβα εστιατόρια της.

 Η τιμή πώλησης των δρούλων είναι πολύ καλή με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ενδιαφέρον των ασχολουμένων με την αλιεία αυτού τους είδους. 

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μάιλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr 

25-4-2019 Σύσκεψη Ν.Σαντορινιού-Γ.Κασσάρα για τους ολοθούριουςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός